Selkätuki kannattaa valita huolellisesti

selkätuki

Tukikohdan laajasta valikoimasta löydät itsellesi sopivan selkätuen. Valikoimistamme löytyvät niin elastiset matalat selän tukiliivit, puolielastiset korkeat tukiliivit, ryhtitukiliivit kuin erilaiset jäykät tukikorsetit. Selkätukien arvio, asennus ja sovitus tehdään Tukikohdassa aina yksilöllisesti terveydenhuollon ammattilaisen tekemänä.

Jos sopivan selkätuen tai selän tukiliivin valitseminen mietityttää, verkkokauppa-asiakkaana voit pyytää apua esim. chatin kautta tai varata ajan ilmaiseen verkkokonsultaatioon kautta.

Lue lisää alaselän kivuista

Matalat tukiliivit

Korkeat tukiliivit

SI- ja raskausajan tukiliivit

Ryhtituet

Hyperekstensiotuet

Kylkiluutuet

Näytetään tulokset 1–16 / 33

Selkätukien ryhmittelyä

Selkätukien tukevuutta pystytään säätelemään mm. materiaalivalinnoilla, tuen korkeudella, tukilastojen materiaalilla sekä kiristysnauharatkaisujen avulla. Oikeaa tukea valittaessa huomioidaan mm. vamma ja sen vakavuus, henkilön koko, asiakkaan liikkumisen määrä ja käyttötarve.

Elastiset matalat tukiliivit on tarkoitettu aktiivisille liikkuville ihmisille, joiden selkä syystä tai toisesta tarvitsee lisätukea väliaikaisesti tai pitkäaikaisesti. Käyttökohteita ovat mm. lanneselän iskias- ja välilevy ongelmat, selkärangan nivelrikko, noidannuoli, leikkauksen jälkeinen jälkikuntoutus ja lievät selkärangan alaosan traumat.

Korkeita selkätukiliivejä käytetään yleensä silloin kuin tuennan tarve kasvaa. Myös ongelma-alueen sijainti voi olla ylempänä, jopa rintarangan alaosissa. Korkeita tukiliivejä on elastisista materiaaleista, mutta myös jäykemmistä materiaaleista. Jäykempiä materiaaleja käytetään vakavammissa vammoissa. Tällaisia ovat mm. selkäleikkausten jälkeinen tuenta, lanneselän poikkihaarakkaiden murtumat ja stabiilien lannenikamamurtumien jälkikuntoutus.

Rintarangan tukea tarvittaessa kyseeseen tulevat ns. ryhtituet. Ryhtitukia on niin elastisista kuin puolielastisista materiaaleista valmistettuja, tuennan tarpeesta riippuen. Lisäksi osteoporoosiin on kehitelty malleja, joissa selän tuenta perustuu selkärangan myötäiseen alumiiniseen tukirankaan. Ryhtitukia käytetään erityisesti osteoporoosissa ja muissa rintarangan kyfoosin ylikorostumissa. Näiden seurauksena ryhti painuu kumaraan ja vaarana on mm. rintarangan nikamien murtumat ja hengitysvaikeudet.

Lue lisää: Osteoporoosi ja yläselän kipu – ryhtituen mahdollisuudet

Jäykkiä tukikorsetteja on käytössä kankaisina, muovisina sekä metallirunkoisina. Kankaisia ja muovisia selkätukia käytetään mm. skolioosien hoidossa ja vakavammissa selkäsairauksissa kuten erilaisissa lihastaudeissa. Metallirunkoisia selkätukia ovat hyperekstensiotuet eli tuet, joilla hoidetaan mm. lanne- ja rintanikamien murtumat ja muut vammat, joissa selän koukistusta pitää välttää.

SelkätukiHyperekstensiotuki

Laajemman valikoiman tukia löydät tuotekatalogistamme

Selkätuki nopeuttaa kuntoutumista ja vahvistaa lihaksia!

On yleinen luulo, että selkätuki heikentäisi lihaksia. Tutkimukset osoittavat, että selkäkipupotilaalla tuki lisää keskivartalon alueen lihasvoimaa. Se myös helpottaa kipua, jolloin liikkuminen ja selän kuntouttaminen onnistuvat paremmin ja kipulääkkeiden määrää voidaan tiputtaa. Selkätuki mahdollistaa aktiivisen ja kivuttomamman elämän ja toimintakyvyn.

Tervetuloa löytämään sopiva selkätuki Tukikohdasta!

Ota yhteyttä Turun Tukikohtaan

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään juuri itsellesi sopivimman hoitomuodon.

Ota yhteyttä

SelkätukiSelkätukiSelkätukiSelkätuki

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutuusesittelyssä selän ekstensiokorsetti E-Stab ja AC-nivelen luksaatiotuki Acromion 2.0

Hyperekstensiotukimarkkinoille on tullut kaivattu uutuus. Orthoservicen valmistama E-Stab on täysin portaattomasti säädettävä malli. Säädettävissä on niin lantion kuin rintarangan leveys sekä tuen korkeus. 
Acromion 2.0 on uusi patentoitu acromioklavikulaari-nivelen tuki. Se on suunniteltu erityisesti ac-nivelen dislokaatioiden (Rockwoodin tyypit I-III) konservatiiviseen hoitoon.

Tutkimusyhteenvetoa ryhtitukien vaikutuksista osteoporootikon selkäkivuissa

Osteoporoosi heikentää tutkitusti ihmisen elämänlaatua aiheuttaen kipua ja huonontaen ryhtiä.

Osteoporoosi ja yläselän kipu – ryhtituen mahdollisuudet

Osteoporoosi on maailmanlaajuisesti tunnettu merkittävä, mutta aliarvioitu, kansanterveysongelma. Arvioiden mukaan joka kolmas yli 50-vuotias nainen ja joka viides yli 50-vuotias mies maailmassa kärsii elämänsä aikana osteoporoottisesta murtumasta.