Tukipohjalliset

Tukipohjalliset pyrkivät tukemaan ja ohjaamaan jalan asentoa normaalin liikemallin mukaiseksi. Tukipohjallisilla voidaan mm. parantaa jalan iskunvaimennusta, tasoittaa kuormitusta ja ohjata jalan rasitus optimaalisemmaksi. Pohjallisilla pystytään näin vähentämään ja ennaltaehkäisemään erilaisia jalkojen ja alaraajojen toimintahäiriöitä ja kiputiloja sekä hankaumia ja kovettumia. Tukipohjallisilla voidaan tukea ja ohjata jalkaa holvitukien ja kiilausten avulla.

Näytetään kaikki 13 tulosta

Tukipohjallisilla pystytään auttamaan moneen jalan ja jalkaterän tyypilliseen kiputilaan, kuten plantaarifaskiittiin ja päkiän kiputiloihin, kuten Mortonin neuroomaan. Plantaarifaskiitin eli kansankielisemmin luupiikin paranemisen tärkeimpiä kulmakiviä on jalan pitkittäisen holvikaaren tukeminen ja näin kantakalvon rasituksen vähentäminen. Päkiäkivuissa merkittävää apua saadaan tukipohjallisen poikittaista holvikaarta tukevasta tukirakenteesta.

Tukipohjallisilla pystytään merkittävästi auttamaan löysän laskeutuneen jalan eli lättäjalan aiheuttamissa kiputiloissa. Jäykkärakenteisissa ja korkeaholvisissa jaloissa kysymykseen tulevat usein kiilapohjalliset, joilla jalan liiallista ulkosyrjäastuntaa eli supinaatiota pyritään ohjaamaan keskilinjalle. Tällöin pohjallisen idea on lisätä supinoivan jalan pronaatiota ja siten jalan luonnollista iskunvaimennuskykyä.

Pehmeillä silikonisilla iskunvaimennuspohjallisilla tavoitellaan erityisesti jalkapohjien kovettumien ja känsien paineen vähentämistä. Myös kovilla betonisilla pinnoilla työskenteleville, esim. varastotyöntekijöille, iskunvaimennuspohjallisista voi saada ison avun.

Tukipohjalliset voivat tarjota apua esimerkiksi seuraaviin ongelmiin:

 • Kantapään alueen kiputilat, kuten plantaarifaskiitti ja akillesjänteen tulehdus
 • Vaivaisenluun kehittyminen ja kiputilat
 • Lättäjalka
 • Päkiäkivut kuten metarsalgia ja mortonin syndrooma
 • Erilaiset jännevaivat, kuten:
  • akillesjänteen kiputilat
  • peroneusjänteen kiputilat
  • tibialis posterior jänteen tulehdukset
 • Erilaiset hiertymät ja kovettumat
 • Polven tai nilkan rasituksesta johtuvat kiputilat
 • Alaraajoissa esiintyvät pituuserot
 • Luupiikit

Nilkan rasitusvamma

Kuva: Medi.de. “Tukipohjallisella korjataan mm. nilkan virheasentoa”

Tutustu täältä yksilöllisesti valmistetuihin tukipohjallisiimme!

Ota yhteyttä ja kysy lisää tukipohjallisista

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukipohjallisvalikoima laajenee– valmisratkaisuja yksilöllisten rinnalle

Tukipohjalliset ovat aina olleet tärkeä osa toimintaamme. Olemme valmistaneet niitä jo 35 vuoden ajan. Kehitys kehittyy ja vaihtoehtoja tulee kokoajan lisää. Kysyntääkin on tukipohjallispuolella monenlaista: osalle yksilöllinen tukipohjallinen on ainoa vaihtoehto, osalle riittää valmispohjallinen ja joku haluaa tai tarvitsee jotain siltä väliltä. Olemme nyt laajentaneet valikoimaamme tarjotaksemme vaihtoehdot kaikkiin näihin tarpeisiin.

Tehokas apu mo­nen­lai­siin jal­ka­vai­voi­hin – näin kä­te­väs­ti syn­ty­vät täysin yk­si­löl­li­set tu­ki­poh­jal­li­set

4.4.2022 Sanomalehti Kaleva teki Tukikohta Oulusta ja sen palveluista hienon jutun. Voit lukea jutun tästä alta tai Kalevan sivuilta. Tehokas apu mo­nen­lai­siin jal­ka­vai­voi­hin – näin kä­te­väs­ti syn­ty­vät täysin yk­si­löl­li­set tu­ki­poh­jal­li­set Tukikohta Oulu on uudehko toimija Oulun apuvälineliikkeiden joukossa. Asiakkaiden yksilöllisen kohtaamisen nimeen vannova yritys valmistaa tukia ja tukipohjallisia mittatilaustyönä, mutta apuvälineitä on saatavana suoraan hyllystäkin. […]

Haastavaan jalkaan syntyy kengänpohja käsityönä

Satakunnan Viikko -lehdessä oli 16.10. hyvä artikkeli meidän Porin toimipisteestä, kengän valmistuksesta ja tuista yleensäkin.