Yksilölliset tukipohjalliset

Yksilöllisen tukipohjallisen tehtävänä on tukea ja ohjata jalan asentoa mahdollisimman optimaaliseksi, fysiologisen liikemallin mukaiseksi. Yksilöllisten pohjallisten avulla voidaan myös parantaa jalan iskunvaimennusta sekä ohjata kuormitusta oikeille alueille ja rakenteille. Mittatilauksena tehtyjen jalan tukipohjallisten avulla pystytään vähentämään tai tietyissä tilanteissa jopa ennaltaehkäisemään useita alaraajoihin liittyviä toimintahäiriöitä ja näihin liittyviä rasitusvammoja ja kiputiloja. Painetta tasaavilla tukipohjallisratkaisuilla pystytään vaikuttamaan kovettumien ja hankaumien syntyyn.

Näytetään kaikki 5 tulosta

Käsityönä teetetyt tukipohjalliset

Yksilölliset tukipohjalliset tehdään aina käyttäjän tarpeiden ja ongelmien mukaan. Tukikohdassa pohjalliset suunnittelee ja valmistaa aina apuvälineteknikko tai fysioterapeutti. Jalkatutkimuksen yhteydessä jaloista otetaan muotit ja niistä kipsimallit tukipohjallisia varten. Tällä menetelmällä tukipohjallisista saadaan istuvat ja asiakkaan jalan muodonmukaiset.

Tukipohjallisten materiaali valitaan asiakkaan tarpeen mukaan. Materiaalin valinnalla voidaan vaikuttaa mm. tukipohjallisten pehmeyteen, tukevuuteen, iskunvaimennukseen ja väriin. Pohjalliset valmistetaan Tukikohdassa käsityönä alusta loppuun.

Perusteellinen jalkatutkimus

Tukipohjallisten valinta alkaa perusteellisella tutkimuksella, jossa tarkastamme esimerkiksi jalkojen liikeradat. Lisäksi tutkimuksessa kartoitetaan mahdolliset liikeratoihin tai lihasvoimaan liittyvät puutteet. Tutkimuksen yhteydessä selvitetään jalan rakenne niin kuormittamattomana kuin kuormitettunakin. Kuormituksen arvioinnissa hyödynnetään esimerkiksi jalkapeiliä. Tutkimuksessa pyritään selvittämään mahdolliset jalan rakenteelliset poikkeavuudet ja puolierot.

Tutkimuksessa perehdytään jalkojen toimintaan myös liikkeessä ja kävelyn aikana. Optimaalisten pohjallisten löytämiseksi mittaamme tarvittaessa myös asiakkaan alaraajojen mahdolliset pituuserot. Käytössämme on nykyaikainen askelanalyysilaite, jota hyödynnämme tarkkojen tulosten saamiseksi. Tutkimuksen antamien tulosten perusteella arvioimme, onko asiakkaalle syytä valmistaa yksilölliset tukipohjalliset vai pystytäänkö mahdolliset ongelmat ratkaisemaan esimerkiksi valmispohjallisilla, terveysjalkineilla tai jalkaterän valmistuilla.

Jalkojen tutkimusAskelanalyysi

Varaa aika jalkatutkimukseen

Tukipohjallisten arviota ja jalkatutkimusta varten kannattaa varata aika etukäteen. Tukipohjallisten tutkimus- ja mitanottoajan saa usein jo samalle viikolle. Pohjalliset ovat valmiina noin viikon päästä mitanotosta. Ne sovitetaan asiakkaan jalkineisiin ja tukipohjalliset saa silloin mukaansa.

Tukipohjallisten käyttäjällä on mahdollisuus ilmaiseen kontrollikäyntiin 3kk:n kuluessa pohjallisten luovutuksesta. Tällöin tukipohjallisten toimivuus tarkistetaan ja tarvittaessa tehdään pieniä muutoksia käyttökokemuksien mukaan. Erikseen sovittaessa voimme toimittaa pohjalliset hyvinkin nopealla aikataululla.

Kysy lisää tai varaa aika Tukipohjallisten nettiajanvaraus Kävelyanalyysin nettiajanvaraus

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukipohjallisvalikoima laajenee– valmisratkaisuja yksilöllisten rinnalle

Tukipohjalliset ovat aina olleet tärkeä osa toimintaamme. Olemme valmistaneet niitä jo 35 vuoden ajan. Kehitys kehittyy ja vaihtoehtoja tulee kokoajan lisää. Kysyntääkin on tukipohjallispuolella monenlaista: osalle yksilöllinen tukipohjallinen on ainoa vaihtoehto, osalle riittää valmispohjallinen ja joku haluaa tai tarvitsee jotain siltä väliltä. Olemme nyt laajentaneet valikoimaamme tarjotaksemme vaihtoehdot kaikkiin näihin tarpeisiin.

Tehokas apu mo­nen­lai­siin jal­ka­vai­voi­hin – näin kä­te­väs­ti syn­ty­vät täysin yk­si­löl­li­set tu­ki­poh­jal­li­set

4.4.2022 Sanomalehti Kaleva teki Tukikohta Oulusta ja sen palveluista hienon jutun. Voit lukea jutun tästä alta tai Kalevan sivuilta. Tehokas apu mo­nen­lai­siin jal­ka­vai­voi­hin – näin kä­te­väs­ti syn­ty­vät täysin yk­si­löl­li­set tu­ki­poh­jal­li­set Tukikohta Oulu on uudehko toimija Oulun apuvälineliikkeiden joukossa. Asiakkaiden yksilöllisen kohtaamisen nimeen vannova yritys valmistaa tukia ja tukipohjallisia mittatilaustyönä, mutta apuvälineitä on saatavana suoraan hyllystäkin. […]

Haastavaan jalkaan syntyy kengänpohja käsityönä

Satakunnan Viikko -lehdessä oli 16.10. hyvä artikkeli meidän Porin toimipisteestä, kengän valmistuksesta ja tuista yleensäkin.