Askelanalyysi

Askelanalyysi kertoo tärkeää tietoa jaloistasi. Meillä Turun Tukikohdassa on käytössä tietokonepohjainen 3D-askelanalyysilaite. Askelanalyysilaite on kävely- ja juoksumatto, jossa on korkealaatuinen, painetta mittaava sensorilevy sekä videokuvaus. Niiden avulla saadaan tietoa jalan toiminnasta askeleen aikana, jalan asennosta, jalkapohjan kuormituksesta, askeleen rullaavuudesta ja tasapainosta. Askelanalyysi voidaan tehdä seisten, kävellen ja juosten.

Mittauksen jälkeen asiakas voi itse seurata näytöltä yhtäaikaisesti sekä videokuvaa, että 3D-kuormituskuvaa kävelystä tai juoksusta. Mittaustuloksista tulostetaan asiakkaalle raportti, jonka tulokset käydään läpi yhdessä mittaajan kanssa. Askelanalyysin tulokset ja video voidaan tallentaa ja käyttää vertailupohjana seuraavalla mittauskerralla.

Turun Tukikohdassa tietokonepohjainen askelanalyysi on osa jalkojen tutkimusta, joka tehdään tukipohjallisten mitanoton yhteydessä. Voimme myös tehdä pelkän askelanalyysin ja arvioida sen perusteella onko tukipohjallisille tarvetta.

Askelanalyysi ja jalkatutkimus

Jokaiselle tukipohjallisasiakkaalle tehdään perusteellinen jalkatutkimus. Jalkojen liikeradat tarkastetaan, määritetään mahdolliset liikerajoitteet ja lihasvoiman puutteet. Jalan rakenne tutkitaan sekä kuormittamattomana, että kuormitettuna. Kuormitusta arvioidaan myös jalkapeilin avulla ja jalan rakenteelliset muutokset tai poikkeavuudet huomioidaan.

Jalkatutkimuksessa havainnoidaan jalan toimintaa myös kävelyn tai juoksun aikana. Askelanalyysissä käytetään apuna tietokonepohjaista 3D -kävelyanalyysilaitetta. Tarvittaessa teemme myös alaraajojen pituuseromittauksen. Tutkimuksessa myös arvioidaan, onko tarvetta yksilöllisesti valmistetuille tukipohjallisille vai valmistukipohjallisille.

Askelanalyysiin kannattaa varata n. 45min aikaa. Askelanalyysiin pääsee ajanvaraukselle. Tervetuloa!

Lue: Turun Sanomien juttu 3D-kävelyanalyysilaitteesta

Varaa aika askelanalyysiin Tutustu tukipohjallisiimme Ota yhteyttä ja kysy lisää askelanalyysistä

askelanalyysi Askelanalyysi askelanalyysi