Akillesjänne- ja plantaarifaskiittituet

Akillesjänne- ja plantaarifaskiittivammojen paranemista voidaan tukea monenlaisin apuvälinein. Akillesjänteen pitkäaikaisia kiputiloja voidaan lievittää akillesjännettä tukevilla nilkkatuilla kuten Achicare Comfort C Plus:lla ja kantakiiloilla kuten Heel Cup:lla.

Tuotteet ja tuotteiden suodatus

Näytetään kaikki 14 tulosta

Akillesjännettä tukevissa nilkkatuissa akillesjänteen ympärille kohdennetaan painetta, jonka avulla turvotus vähenee ja aineenvaihdunta paranee. Erilaisten yölastojen (esim. Afo Night) avulla kipeää ja öisin kiristyvää akillesjännettä pyritään kevyesti venyttämään. Näin akillesjänne ei ole aamuisin niin kireä ja kipeä mahdollistaen kuntoutumisen etenemisen. Akillesjänteen repeämissä käytämme niin konservatiivisessa kuin leikkauksen jälkeisessäkin kuntoutuksessa VacoAchill -akillesortoosia. Sen avulla kuntoutus voidaan suunnitella yksilöllisesti yhdessä lääkärin kanssa. Akilleksen rasitusta ja liikettä lisätään kontrolloidusti kuntoutussuunnitelman mukaisesti.

Plantaarifaskiitti on yleinen ja ikävän kivulias vaiva. Sen hoitoon on kehitelty monenlaisia tehokkaita apuvälineitä. Valikoimastamme löytyvät sekä yö- että päiväkäyttöön suunnitellut ratkaisut. Yökäyttöön suunnitellut tuet (esim. Night Sock -yövenytyssukka) estävät nilkan ojentumisen ja siitä seuraavan kantakalvon kiristymisen yön aikana. Näin aamun liikkeelle lähtö on kivuttomampi ja kuntoutus edistyy joutuisammin. Päiväkäyttöön suunnitellut tuet taas tukevat jalan pitkittäisholvia (AirHeel) ja keventävät painetta kantaluun etupuolelta kantakalvon kiinnitysalueelta (Sporlastic plantaarifaskiittituki). Näiden tukien avun ja kivunlievityksen huomaat yleensä heti ensiaskeleesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

VacoAchill-ortoosilla laatua akilleskuntoutukseen

Jounin vamma syntyi jalkapalloa pelatessa, suunnanmuutoksen yhteydessä. Seuraavana päivänä sovitimme hänelle VacoAchill-ortoosin ja lähdimme toteuttamaan kahdeksan viikon hoitoprotokollaa.