Tyrävyöt

Hanki tyrävyö Turun Tukikohta Oy:n laajasta valikoimasta.

Tyrä muodostuu, kun suoliainesta työntyy vatsan seinämän heikosta kohdasta ihon alle. Ulospäin se näkyy pullistumana iholla. Tyrät muodostuvat useimmiten nivusten seutuun tai navan ja vatsan alueelle; puhutaan joko nivustyrästä tai vatsatyrästä. Tyrävyö auttaa vaivaan – tilaa itsellesi paras tyrävyö kätevästi verkkokaupastamme tai kysy lisää asiantuntijoiltamme oikean tuotteen valitsemiseksi.

Napatyrävyöt

Nivustyrävyöt

Vatsatyrävyöt

Tuotteet ja tuotteiden suodatus

Näytetään kaikki 7 tulosta

Nivustyrät ovat tavallisimpia ja miehillä yleisempiä kehon rakenteen vuoksi. Tyrät voivat olla kivuttomia, mutta usein ne aiheuttavat kipua erityisesti ponnisteltaessa ja nostettaessa raskaita taakkoja. Nivustyrien hoitoon on olemassa tietynlaisia tukia.

Vatsanalueen tyrä muodostuu usein aikaisemmin tehtyyn vatsaleikkaushaavaan. Arven alue ei ole yhtä luja kuin vatsanpeite. Tyrä saattaa olla niin iso, että vatsan ihon alle muodostuu suuria pullistumia. Tulehdukset haava-alueella leikkauksen jälkeen ja lihavuus lisäävät tyrän esiintymismahdollisuutta. Vatsatyrävöitä voit katsoa tästä.

Useimmiten tyrä painuu takaisin vatsaonteloon selinmakuulla, mutta pullistuu ulos seisoma-asennossa. Tyrällä on taipumus suurentua, ja aukko, josta suoli työntyy ulos, suurenee myös. Vatsanpeitteiden ulkopuolelle, ihon alle, pursuava suoliaines voi ajan kuluessa jäädä vetäytymättä sisään. Tila aiheuttaa kipua ja suoli ei enää toimi normaalisti.

Laajemman valikoiman tukia löydät tuotekatalogistamme »

Miten tyrävyö toimii?

Tyrävyö sopii käytettäväksi sekä vatsatyrän että nivustyrän yhteydessä. Tyrävyö mahdollistaa ihon alle pursuavan suoliaineksen, eli tyrän, pitämisen vatsanpeitteiden sisällä. Tyrä on kivuttomampi, kun suoliaines pysyy vatsanpeitteiden sisällä. Ponnistettaessakaan tyrä ei työnny ulos. Tyrävyön käyttäjä huomaa olonsa kivuttomammaksi päivittäisissä toimissa.

Tyrävyö sovitetaan Tukikohdassa aina yksilöllisesti terveydenhuoltoalan ammattilaisen sovittamana. Oikean tuen valintaan vaikuttavat tyrän sijainti ja koko, vartalon malli ja koko sekä tuen käyttötarkoitus. Tyrävöitä käytetään niin konservatiivisessa hoidossa kuin leikkausta ennen ja tarvittaessa sen jälkeen. Mikäli tilanne vaatii, apuvälineteknikkomme valmistavat yksilöllisen tyrävyön optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Meiltä saat niin vatsa- kuin nivustyrän tyrävyöt. Vatsatyrävyöt on tarvittaessa saatavilla myös avanneaukolla. Tervetuloa tyrävyökaupoille!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!