Tyrävyöt

Hanki laadukas tyrävyö Turun Tukikohdan laajasta valikoimasta.

Tyrävyö on avain tyrävaivojen hallintaan ja mukavaan elämään. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman korkealaatuisia tyrävöitä, jotka on suunniteltu tarjoamaan tukea ja helpotusta tyräongelmiin.

Tyrä muodostuu, kun suoliainesta työntyy vatsan seinämän heikosta kohdasta ihon alle. Ulospäin se näkyy pullistumana iholla. Tyrät muodostuvat useimmiten nivusten seutuun tai navan ja vatsan alueelle; puhutaan joko nivustyrästä tai vatsatyrästä.

Verkkokaupastamme tilaaminen on vaivatonta, ja tarvittaessa voit kääntyä ammattitaitoisten asiantuntijoidemme puoleen saadaksesi lisätietoa ja ohjeita valitaksesi oikeanlaisen tyrävyön, joka on paras juuri sinulle. Autamme sinua löytämään ratkaisun, joka tarjoaa mukavuutta ja tukea arkeesi. Tutustu laajaan valikoimaamme ja hanki laadukas tyrävyö kätevästi verkkokaupastamme.

Napatyrävyöt

Nivustyrävyöt

Vatsatyrävyöt

Näytetään kaikki 8 tulosta

Nivustyrät ovat tavallisimpia ja miehillä yleisempiä kehon rakenteen vuoksi. Tyrät voivat olla kivuttomia, mutta usein ne aiheuttavat kipua erityisesti ponnisteltaessa ja nostettaessa raskaita taakkoja. Nivustyrien hoitoon on olemassa tietynlaisia tukia.

Vatsanalueen tyrä muodostuu usein aikaisemmin tehtyyn vatsaleikkaushaavaan. Arven alue ei ole yhtä luja kuin vatsanpeite. Tyrä saattaa olla niin iso, että vatsan ihon alle muodostuu suuria pullistumia. Tulehdukset haava-alueella leikkauksen jälkeen ja lihavuus lisäävät tyrän esiintymismahdollisuutta. Vatsatyrävöitä voit katsoa tästä.

Useimmiten tyrä painuu takaisin vatsaonteloon selinmakuulla, mutta pullistuu ulos seisoma-asennossa. Tyrällä on taipumus suurentua, ja aukko, josta suoli työntyy ulos, suurenee myös. Vatsanpeitteiden ulkopuolelle, ihon alle, pursuava suoliaines voi ajan kuluessa jäädä vetäytymättä sisään. Tila aiheuttaa kipua ja suoli ei enää toimi normaalisti.

Laajemman valikoiman tukia löydät tuotekatalogistamme »

Miten tyrävyö toimii?

Tyrävyö sopii käytettäväksi sekä vatsatyrän että nivustyrän yhteydessä. Tyrävyö mahdollistaa ihon alle pursuavan suoliaineksen, eli tyrän, pitämisen vatsanpeitteiden sisällä. Tyrä on kivuttomampi, kun suoliaines pysyy vatsanpeitteiden sisällä. Ponnistettaessakaan tyrä ei työnny ulos. Tyrävyön käyttäjä huomaa olonsa kivuttomammaksi päivittäisissä toimissa.

Tyrävyö sovitetaan Tukikohdassa aina yksilöllisesti terveydenhuoltoalan ammattilaisen sovittamana. Oikean tuen valintaan vaikuttavat tyrän sijainti ja koko, vartalon malli ja koko sekä tuen käyttötarkoitus. Tyrävöitä käytetään niin konservatiivisessa hoidossa kuin leikkausta ennen ja tarvittaessa sen jälkeen. Mikäli tilanne vaatii, apuvälineteknikkomme valmistavat yksilöllisen tyrävyön optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Meiltä saat niin vatsa- kuin nivustyrän tyrävyöt. Vatsatyrävyöt on tarvittaessa saatavilla myös avanneaukolla. Tervetuloa tyrävyökaupoille!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!