Matalat tukiliivit

Matalat tukiliivit ovat pääasiassa elastisia ja niillä pyritään tukemaan lanneselkää ja muistuttamaan alaselän hyvästä ryhdistä. Niiden avulla saadaan usein hyvä kivunlievitys ja arkiset askareet onnistuvat helpommin. Kivunlievittymisen ja liikkumisen mahdollistumisen myötä kuntoutuminenkin on nopeampaa. Tukiliiveillä voit myös ennaltaehkäistä vammoja ja kipuja esimerkiksi töissä joissa on yksipuoliset työasennot tai runsaasti nostamista. Matalat selkätuet ohjaavat lanneselkää kohti neutraalia asentoa, ojentavat usein hieman lannelordoosia (lannenotko) ja vähentävät ja tasoittavat näin painetta selkärangan välilevyiltä.

Näytetään kaikki 11 tulosta

Lanneselän tukiliiveillä voit hakea apua mm. seuraavissa tilanteissa

  • Lanne- ja ristiselän kiputilat
  • Lannerangan välilevyvaivat
  • Postoperatiivinen hoito eli leikkauksen jälkeinen tuenta
  • Noidannuoli eli lumbago
  • Lievät selkärangan alaosan vammat
  • Selkärangan nivelrikko
  • Lanneselän alueen kontraktuurat eli lihaskireydet

Matalan tukiliivin materiaali, tukilastat, tuen korkeus ja lisäkiristimien tarve riippuvat vammasta, tuennan tarpeen määrästä, asiakkaan koosta ja käyttötarkoituksesta eli millaisiin tilanteisiin tukea haetaan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutuusesittelyssä selän ekstensiokorsetti E-Stab ja AC-nivelen luksaatiotuki Acromion 2.0

Hyperekstensiotukimarkkinoille on tullut kaivattu uutuus. Orthoservicen valmistama E-Stab on täysin portaattomasti säädettävä malli. Säädettävissä on niin lantion kuin rintarangan leveys sekä tuen korkeus. 
Acromion 2.0 on uusi patentoitu acromioklavikulaari-nivelen tuki. Se on suunniteltu erityisesti ac-nivelen dislokaatioiden (Rockwoodin tyypit I-III) konservatiiviseen hoitoon.

Tutkimusyhteenvetoa ryhtitukien vaikutuksista osteoporootikon selkäkivuissa

Osteoporoosi heikentää tutkitusti ihmisen elämänlaatua aiheuttaen kipua ja huonontaen ryhtiä.

Osteoporoosi ja yläselän kipu – ryhtituen mahdollisuudet

Osteoporoosi on maailmanlaajuisesti tunnettu merkittävä, mutta aliarvioitu, kansanterveysongelma. Arvioiden mukaan joka kolmas yli 50-vuotias nainen ja joka viides yli 50-vuotias mies maailmassa kärsii elämänsä aikana osteoporoottisesta murtumasta.