Yläraajaortoosit

Yläraajassa käytettävä ortoosi on apuväline, jonka tarkoituksena on antaa tukea ja oikaista mahdollisia virheasentoja tai estää virheasentojen kehittyminen. Tietyissä tilanteissa yläraajan ortoosia voidaan käyttää myös hankauksen suojana, esimerkiksi epämuodostuneen kehon osan päällä. Yleisesti ortoosien käytön päämääränä onkin parantaa koko kehon tai tietyn kehon osan toimintaa.

Tukikohta valmistaa yläraajan ortoosit tarvittaessa täysin mittojen mukaisesti. Valmistamme mm. rannetukia, yölastoja, suojaa antavia tukia ja kyynärpään yliojennuksen estäviä tukia. Yksilöllisesti valmistettavan tuen käyttö on suositeltavaa erityisesti silloin, kun sopivaa valmistukea ei löydy tai tukeen halutaan jokin erityisominaisuus. Osaava henkilökuntamme ideoi ja toteuttaa juuri sellaisen tuen, joka auttaa Sinua selviämään arjesta. Jos siis tarvitset yläraajan ortoosia, älä epäröi kääntyä meidän puoleemme.

Serratuslasta

Serratuspareesi on serratus anterior – lihaksen halvaus, joka johtuu thoracicus anterior -hermon vauriosta. Serratus anterior -lihas pitää lapaluun kiinni selkää vasten. Lihaksen halvaannuttua lapaluu alkaa sirottaa taaksepäin, kun yläraajaa nostetaan eteenpäin. Siirottunutta lapaluuta kutsutaan myös ”enkelin siiveksi”.

Yksilöllisesti valmistettua serratuslastaa käytetään serratuspareesin hoitoon. Lastahoito on tarpeen potilailla, joiden lapaluu siirottuu esiin yli 4 cm verran. Lastan tarkoitus on painaa lapaluuta rintakehää kohti sekä rajoittaa yläraajan liikettä, jotta vaurioituneella hermolla on mahdollisuus parantua.

Valmistamme Serratuslastan kipsimitan mukaan yksilöllisesti. Materiaalina käytämme hiilikuitua, joka on kevyttä ja erittäin kestävää.

Ota yhteyttä ja kysy lisää ortooseista

Yläraaja ortoosit