Tilaa polvituki laadukkaasta valikoimastamme – hyvä ortoosi tukee polvea

Polvituki eli polven ortoosi on hyvä apu leikkauksen jälkihoidossa ja akuutin vamman jälkeisessä kuntoutuksessa, lisäksi hyvä polvituki helpottaa esimerkiksi nivelrikon tuomia vaivoja. Toisaalta myöhemmässä kuntoutuksen vaiheessa polvituen avulla pyritään estämään uusi vammautuminen nivelsiteiden ja muiden tukirakenteiden ollessa vielä heikot ja parantumisvaiheessa.

Olipa kyseessä nivelongelma tai tarve lisätuelle, löydät meiltä polvellesi sopivan ortoosin, joka helpottaa ja tukee polven aluetta. Tutustu valikoimaamme ja valitse juuri sinun tarpeisiisi sopiva ortoosi!

Kevyet polvituet

Kulumapolvituet

Ligamenttipolvituet

Lumpiotuet

Postoperatiiviset polvituet

Näytetään tulokset 1–16 / 56

Yksilöllinen polvituki

Polvituki on hyvä apu esimerkiksi leikkauksen jälkihoidossa tai akuutin vamman jälkeisessä kuntoutuksessa. Myöhemmässä kuntoutuksen vaiheessa polvituilla pyritään estämään uusi vammautuminen nivelsiteiden ja muiden tukirakenteiden ollessa vielä heikot ja parantumisvaiheessa.

Yleisimpiä polvituilla hoidettavia vammoja ja sairauksia ovat polven sivusiteiden ja ristisiteiden vauriot, kierukkavammat, nivelrikko, kondromalasia, juoksijan polvi, hyppääjän polvi ja polvilumpion sijoiltaanmeno. Polvituet voivat myös helpottaa yleistä, määrittkataloelemätöntä kipua sekä estää turvotusta polven alueella.

Varaa aika ilmaiseen verkkopalaveriin Laajemman valikoiman tukia löydät tuotekatalogistamme

Oikean tuen valinta

Polvituen valinnassa ja sovituksessa sinua palvelee aina asiantunteva ammattilainen. Tarvittaessa voimme etsiä oikeaa ratkaisua Tukikohdan moniammatillisessa työryhmässä: asiakas, apuvälineteknikko, fysioterapeutti. Verkkokaupassa oikean polvituen valinnassa auttaa Symptom Checker – palvelu.

Polvituen valinta tehdään aina vamman mukaan. Lisäksi tuen ja tukimateriaalin valintaan vaikuttavat mm. asiakkaan liikunnan määrä, harrastukset ja muut sairaudet.

Oikean tuen valinta Golffaaja Polvituen kokeilua

Erilaiset polvituet

Lievemmissä polvivammoissa tukivalikoimista löytyy erilaisia elastisia ja kankaisia kevyitä polvitukia. Näissä tuenta perustuu paineen ja laajan ihokontaktin avulla saavutettavaan asentotunnon paranemiseen. Lisäksi tuissa on vammakohtaisia tukiratkaisuja, kuten erilaisia tukipelotteja antamaan kohdennettua lisätukea. Erilaisia pelotteja on esimerkiksi lumpion sijoiltaan menon jälkeen käytettävissä patellatuissa.

Nivelsidevammoissa polvituelta vaaditaan jo enemmän. Polvituen avulla pyritään korvaamaan vaurioituneen nivelsiteen tukitehtävä, jotta vamma pääsee paranemaan ja lisävaurioilta vältytään. Nivelsiteitä tukevia ligamenttitukia ovat elastiset sivukiskolliset polvituet, kovaraamiset nelipistetuet sekä leikkauksen jälkeiset postoperatiivituet. Tällaisten tukien asennus ja sovitus tehdään aina yksilöllisesti Tukikohdassa tai muussa sovitussa tilassa. Tukikohta tarjoaa nivelsiteiden konservatiiviseen tai postoperatiiviseen kuntoutukseen Plus Point -nelipiste polvituen vuokralle kuntoutuksen ajaksi (6-8 viikkoa).

Polvituki auttaa myös nivelrikon tuomiin vaivoihin

Yksi yhä laajeneva polvitukien käyttäjäryhmä on nivelrikko- eli artroosipotilaat. Nivelrikko on maailman yleisin nivelsairaus. Siinä nivelten pinnoilla oleva nivelrusto rappeutuu. Tämän seurauksena nivelten toiminta heikkenee ja niissä ilmenee kipua ja särkyä. Nivelrikko alkaa vaivata useimmiten vasta vanhemmalla iällä, ja noin joka toisella yli 65-vuotiaalla on nivelrikko, joten sairaus on tavallinen. Polvituet helpottavat nivelrikosta johtuvaa kipua polven alueella.

Jos nivelrikkoa on vain polvinivelen toisen puolen nivelpinnalla, voidaan kipua helpottaa artroosipolvituella. Polvituen tehtävänä on siirtää paine pois vaurioituneelta puolelta ehjälle nivelpinnalle. Asiakas huomaa helpotuksen polvikivuissa yleensä välittömästi aloitettuaan polvituen käytön.

Tervetuloa polvitukiasioille Tukikohtaan!

Ota yhteyttä ja kysy lisää polvituista

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ismo “Ika” Lehkonen – “Voin sanoa suoraan, että se oli niin sanotusti “lifesaver”

Tunnettu jääkiekkovalmentaja ja -vaikuttaja Ismo “Ika” Lehkonen on tyytyväinen mies. Pitkään työtä ja harrastuksia haitanneet polvikivut ovat poissa. Vajaa kaksi vuotta sitten Lehkonen otti yhteyttä lääkäriin jatkuvien polvikipujen takia. Ika oli mielessään pohtinut, että olisikohan se tekonivel paikka. Valveutunut lääkäri ohjasi Ikan kuitenkin Turun Tukikohtaan polvituen sovitukseen. Ika huomasi polvituen avun välittömästi. “Heti kun se asennettiin, huomasin että paine polven sisäsivulta hellittää.” Katso koko tarina ja video.

Laadukas Sporlasticin kevyttukimallisto

Turun Tukikohta tuo maahan saksalaisen Sporlasticin laadukkaita apuvälineitä. Sporlasticilla on 150 vuoden kokemus sekä apuvälineistä että muotivaatteista. Tämä yhdistelmä takaa sen, että  tuotteet ovat toimivia ja laadukkaita sekä samalla tyylikkäitä. Myös materiaalit on valittu niin, että ne ovat ihoystävällisiä ja miellyttäviä.

Alkavaan polvikulumaan – Agilium Softfit toimi hienosti!

Kuten aiemmista artikkeleistamme olette varmasti huomanneet, Unloader One toimii hienosti polven toispuoleisissa kulumissa. Unloader One on kuitenkin suunnattu pidemmälle edenneeseen kulumaan. Olemme jo pitkään hakeneet kevyempää vaihtoehtoa enemmän ennaltaehkäisevään käyttöön alkavissa oireissa ja lievissä polven asentovirheissä. Nyt testasimme Ottobockin Agilium Softfit -polvitukea tähän käyttöön. Tulokset olivat erittäin rohkaisevia!