Rannetuki tarpeesi mukaan

Tukikohdan verkkokaupasta löytyy taatusti tukeva rannetuki tilanteeseen kuin tilanteeseen – jos tarvitset rannetukea pidempiaikaiseen käyttöön tai esimerkiksi etsit rannetukea vain yöksi, tutustu valikoimaamme. Yksilöllisesti ja ammattitaitoisesti valittu rannetuki auttaa lievittämään kipua, ja meiltä erilaisia tukia löytyy laaja valikoima.

Kevyet rannetuet

Lepo- ja hoitotuet

Peukalorannetuet

Vahvat rannetuet

Näytetään tulokset 1–16 / 47

Rannekivun hoito

Hyvä rannetuki antaa tarvittavaa tukea, mahdollistaa levon ja vähentää turvotusta. Tavallisimpia rannekivun taustalla olevia syitä ovat rannetta ympäröivien lihasten ja jänteiden ärsytys- ja rasitustilat ja tulehdukset sekä nivelrikko.

Fysioterapeuttimme on kirjoittanut rannekivun aiheuttajista ja hoidosta kattavan artikkelin, jossa käsitellään yleisimpiä vaivoja. Yleisimmät rannekivun aiheuttajat ovat erilaiset rasitustilat, akuuttivammat ja nivelsairaudet. Tutustu artikkeliin ja ota yhteyttä Turun Tukikohdan ammattilaisiin.

Rannekivun hoito ja aiheuttajat

Rannetuki auttaa moneen vaivaan

Ikääntyvillä ihmisillä nivelrikko on yleisin rannekivun aiheuttaja. Rannekivun taustalla voi olla myös karpaalitunnelioireyhtymä, jossa kämmeneen menevät hermot ovat joutuneet puristukseen rakenteellisesti ahtaan rannekanavan vuoksi. Rannetuki antaa lepoa ja asentohoito helpottavat yleensä oireita. Vain harvoissa tapauksissa joudutaan turvautumaan leikkaushoitoon.

Laajemman valikoiman tukia löydät tuotekatalogistamme »

Tuki tai rannelasta yöksi

Yleensä päiväkäyttöön tarkoitettu rannetuki auttaa kiputilanteissa, mutta joissain tapauksissa, kuten karpaalitunneli oireyhtymässä, ranne täytyy tukea myös yöksi. Yökäyttöön on olemassa omat tuet – lepolastat. Aivohalvaus – ja muiden hermovammapotilaiden ranteen ja sormien asentoa voidaan hoitaa lepolastoilla ja tarvittaessa kontraktuuria hoitavilla venytysortooseilla, kuten pucci-ortooseilla. Rannetukimallistostamme löytyy myös yhdistelmätukia eli peukalo-rannetukia, joissa ranteen lisäksi tuetaan peukaloa. Peukalon tukemiseen on myös erillisiä peukalotukia ja peukalon lepo-ortooseja.

Rannetuet eri materiaaleista

Tukikohdassa on laaja hyväksi havaittujen rannetukien mallisto. Kevyimmät tuet ovat elastisesta kankaasta valmistettuja. Lisää tukevuutta tarvittaessa rannetuen materiaali jämäköityy, tuen pituus kasvaa ja/tai tukea lisätään tukilastojen avulla. Tukevat rannetuet ovat vahvoilla metallilastoilla tuettuja, lämpömuovista muovailtuja tai nahasta valmistettuja. Tarvittaessa esimerkiksi rannenivelen virheasennoissa, apuvälineteknikkomme valmistavat yksilöllisen rannetuen kipsimallin avulla.

Ota yhteyttä tai tule käymään

Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa sinua valitsemaan juuri tarpeidesi mukaisen ja täydellisesti istuvan tuen. Verkkokaupassa oikean tuen valintaa auttaa Symptom Checker -testi. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme!

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tuoteuutuuksia Tukikohdasta – mm. SRX Strap ja Restot

Syksyn Apuvälinemessuilla esittelimme NRX Strap -mallistoon tulleita uutuuksia. Viimeisimpinä mallistoon ovat nousseet SRX Strap ja NRX Heat Loop Tape. Nämä tuoteuutuudet parantava yhä NRX Strapin käyttömahdollisuuksia. Tässä artikkelissa esittelemme nämä uutuudet. Lisäksi esittelyvuorossa ovat Resto-lepolastat sekä Rhizo-Ring Soft peukalon tyven kulumatuki.

Proxi peukalotukimallisto – erinomainen vaihtoehto peukalon tuentaan

Proxi-peukalotukimallisto haluaa tarjota terveydenhuollon ammattilaisille nopeasti asennettavan, kätevästi muotoiltavan ja tuennaltaan hyväksyttävän “työkalun” erilaisten peukalovammojen hoitoon ja tuentaan. Loppukäyttäjän eli asiakkaan näkökulmasta tavoitteena on ollut luoda tukia, joita käyttäjän tulisi pidettyä. Ei liian tukevia ja kömpelöitä vaan kompromisseja keveiden valmistukien ja yksilöllisten lastojen välistä hoitamaan kuntoutus parhaalla mahdollisella tavalla.

Uusi innovatiivinen Manu-Cast® Organic – rannetukimallisto

Yhteistyökumppanimme Sporlastic on tuonut markkinoille innovatiivisen ranne- ja käsitukimalliston Manu-Cast® Organicin. Mallistossa on neljä eri tukivaihtoehtoa. Jokaisessa mallissa on vain kaksi kokoluokkaa! Kahdesta kokoluokasta huolimatta tuen tukirakenne muotoutuu hämmästyttävän hyvin erikokoisiin käsiin ja ranteisiin. Tuenta on erittäin hyvä ja miellyttävä.