Rannetuki tarpeesi mukaan

Tukikohdan verkkokaupasta löytyy taatusti tukeva rannetuki tilanteeseen kuin tilanteeseen. Yksilöllisesti ja ammattitaitoisesti valittu rannetuki auttaa lievittämään kipua.

Kevyet rannetuet

Lepo- ja hoitotuet

Peukalorannetuet

Vahvat rannetuet

Näytetään tulokset 1–16 / 34

Rannekivun hoito

Hyvä rannetuki antaa tarvittavaa tukea, mahdollistaa levon ja vähentää turvotusta. Tavallisimpia rannekivun taustalla olevia syitä ovat rannetta ympäröivien lihasten ja jänteiden ärsytys- ja rasitustilat ja tulehdukset sekä nivelrikko.

Fysioterapeuttimme on kirjoittanut rannekivun aiheuttajista ja hoidosta kattavan artikkelin, jossa käsitellään yleisimpiä vaivoja. Yleisimmät rannekivun aiheuttajat ovat erilaiset rasitustilat, akuuttivammat ja nivelsairaudet. Tutustu artikkeliin ja ota yhteyttä Turun Tukikohdan ammattilaisiin.

Rannekivun hoito ja aiheuttajat

Rannetuki auttaa moneen vaivaan

Ikääntyvillä ihmisillä nivelrikko on yleisin rannekivun aiheuttaja. Rannekivun taustalla voi olla myös karpaalitunnelioireyhtymä, jossa kämmeneen menevät hermot ovat joutuneet puristukseen rakenteellisesti ahtaan rannekanavan vuoksi. Rannetuki antaa lepoa ja asentohoito helpottavat yleensä oireita. Vain harvoissa tapauksissa joudutaan turvautumaan leikkaushoitoon.

Laajemman valikoiman tukia löydät tuotekatalogistamme »

Tuki tai rannelasta yöksi

Yleensä päiväkäyttöön tarkoitettu rannetuki auttaa kiputilanteissa, mutta joissain tapauksissa, kuten karpaalitunneli oireyhtymässä, ranne täytyy tukea myös yöksi. Yökäyttöön on olemassa omat tuet – lepolastat. Aivohalvaus – ja muiden hermovammapotilaiden ranteen ja sormien asentoa voidaan hoitaa lepolastoilla ja tarvittaessa kontraktuuria hoitavilla venytysortooseilla, kuten pucci-ortooseilla. Rannetukimallistostamme löytyy myös yhdistelmätukia eli peukalo-rannetukia, joissa ranteen lisäksi tuetaan peukaloa. Peukalon tukemiseen on myös erillisiä peukalotukia ja peukalon lepo-ortooseja.

Rannetuet eri materiaaleista

Tukikohdassa on laaja hyväksi havaittujen rannetukien mallisto. Kevyimmät tuet ovat elastisesta kankaasta valmistettuja. Lisää tukevuutta tarvittaessa rannetuen materiaali jämäköityy, tuen pituus kasvaa ja/tai tukea lisätään tukilastojen avulla. Tukevat rannetuet ovat vahvoilla metallilastoilla tuettuja, lämpömuovista muovailtuja tai nahasta valmistettuja. Tarvittaessa esimerkiksi rannenivelen virheasennoissa, apuvälineteknikkomme valmistavat yksilöllisen rannetuen kipsimallin avulla.

Ota yhteyttä tai tule käymään

Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa sinua valitsemaan juuri tarpeidesi mukaisen ja täydellisesti istuvan tuen. Verkkokaupassa oikean tuen valintaa auttaa Symptom Checker -testi. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme!

Ota yhteyttä