Varvassilikonit

Varvassilikonin eli silikoniorteesin tarkoitus on estää varpaiden ja jalkaterän alueen hankaumia ja asentomuutoksia sekä ehkäistä kipua. Sillä pyritään parantamaan varpaiden asentoa ja keventämään kuormitusta ongelmakodissa. Tyypillisiä ongelmia, joihin silikoniorteesia käytetään ovat vaivaisenluu, vasaravarpaat ja kovettumat varpaiden päässä tai päkiällä.

Tukikohdassa valmistetaan yksilöllisiä varvassilikoneja. Silikoniorteesi valmistetaan aina yksilöllisesti ongelma, jalkaterän rakenne ja mitat huomioiden. Orteesi viimeistellään aina hiomalla siten, että se sopii huomaamattomasti sukkaan ja kenkään. Yksilöllinen  viimeistelty orteesi pysyy hyvin paikallaan, on toiminnallisesti tehokas ja huomaamaton käyttää.

Orteesit valmistetaan kaksikomponenttisilikonista, jota voidaan heti sovituksen jälkeen hioa ja viimeistellä valmiiksi. Asiakas saa orteesin mukaansa heti. Käyttökokeilun jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus kontrollikäyntiin, jossa orteesin toimivuus tarkistetaan. Orteesin suunnittelee ja valmistaa fysioterapeutti tai apuvälineteknikko. Orteesin tekoa varten on hyvä varata aika etukäteen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Varvassilikonit