Keloidin hoito

Korvalehden keloidi on liikakasvuinen arpi, joka hoitamattomana voi kasvaa usean sentin kokoiseksi. Keloidiarven hoito on haasteellista ja parhaat hoitotulokset saadaan yleensä useamman hoitomenetelmän yhdistelmällä. Korvakeloidia hoidetaan mm. kortisoni-injektioilla sekä painehoidolla. Myös korvakeloidin poistoleikkauksen jälkeen arpihoidon toteuttaminen on tärkeää ehkäisemään uuden keloidiarven kasvua.

Painehoidolla aiheutetaan keloidiarpeen tai keloidin poiston leikkausarpeen puristus, joka estää keloidikasvua. Paineen vaikutuksesta keloidiarven kollageenisäikeet järjestäytyvät uudelleen, jolloin arpi madaltuu ja pehmenee. Silikoni materiaalina edesauttaa myös arven paranemista.

Keloidiarvessa on voimakas alttius arven uudelleen kasvuun, minkä vuoksi hoitoajat ovat pitkiä, useita kuukausia, jopa vuosia. Jos painehoito lopetetaan liian aikaisin, saattaa jo kerran rauhoittunut keloidi aktivoitua kasvamaan uudelleen.

Arven painehoidossa on tärkeää saada arpeen oikea hoidollinen paine. Riittävästä ja optimaalisesta paineen määrästä on korvakeloidin hoidossa melko vähän tietoa. Korvan keloidiarpeen kohdistuvan paineen voimakkuutta on myös vaikea mitata. Käytännön ohjeena on, että paineen pitää tuntua, mutta se ei saa aiheuttaa kipua. Painehoitotuotteissa on myös vähän sellaisia vaihtoehtoja, joissa paineen määrää pystytään valitsemaan ja vaihtamaan tarpeen mukaisesti.

Tukikohdan korvakeloidi-valikoimasta löytyvät painenapit ja silikonista valmistetut korvasimpukat. Painenapin hyöty on siinä, että arpeen saadaan valittua ja tuotettua sopiva hoidollinen paine asiakaslähtöisesti. Paineen määrää pystytään muuttamaan magneetin kokoa vaihtamalla.

Painenapit toimivat hyvin korvanipukan keloideissa. Mikäli keloidi on ylempänä korvalehden rustoisella alueella ja sisäpinnoilla, silikoninen korvasimpukka on ratkaisumme. Korvasimpukka valmistetaan yksilöllisen kipsimallin kautta. Kipsimallia muotoillaan keloidiarven alueelta sopivan paineen saavuttamiseksi. Silikoniseen simpukkaan on mahdollista lisätä painetta mukauttava metallivahvike.

Ota yhteyttä ja kysy lisää