Alaraajaproteesit

Olemme erikoistuneet alaraajaproteeseissa polven alapuolisiin proteeseihin. Valmistamme sääriproteeseja, pidennysproteeseja sekä osajalkateräproteeseja.  Käytämme markkinoiden parhaita materiaaleja ja valmistustekniikoita. Tavoitteemme on, että asiakas selviää protetisoinnin jälkeen arjen askareista mahdollisimman hyvin.

Osajalkateräproteeseista suurimman osan valmistamme silikonista. Silikoni on nykyaikainen, ihoystävällinen ja jopa arpea hoitava materiaali. Silikonista valmistetuilla osajalkateräproteeseilla on toiminnallisia ja kosmeettisia etuja. Silikoniproteesilla saadaan hyvä istuvuus, mikä mahdollistaa silikoniproteesin käytön myös neuropaattisessa tyngässä. Tynkään kohdistuu tasainen paine ja proteesissa voidaan käyttää ihon herkissä kohdissa pehmeämpää silikonia.  Silikoniproteesi on vedenkestävä sekä helppo huoltaa. Se toimii hyvin myös ilman jalkinetta ja on helppo pukea. Silikoniproteesista saadaan väriltään ja malliltaan terveen jalan kaltainen ja sen pystyy pukemaan myös tavallisiin jalkineisiin.

Parhaiten silikonista valmistetut proteesit toimivat varvas-, transmetatarsaali-, Lisfranc-, Bonajäger-, sekä Chopart-tasojen amputaatioissa.  Tyngän tulisi olla stabiili turvotuksen sekä nilkan liikkeen suhteen.  Tyngässä ei saisi olla suurta valgus/varus – virheasentoa.  Jotta protetisointi onnistuisi hyvin, on leikkaushaavojen oltava täysin parantuneita ja asiakkaan täytyy pystyä varamaan tyngän päälle lähes täydellä painolla.

Valmistamme aina ensin koeproteesin, jonka asiakas saa käyttöönsä 2-4 viikoksi. Käyttökokemuksien pohjalta valmistamme lopullisen proteesin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää proteeseista

Alaraaja proteesi