Kompressiohihat ja -käsineet

Verkkokaupastamme löydät laadukkaat kompressiohihat sekä kompressiokäsineet lääkinnälliseen käyttöön

Kompressiohihat ovat elastisia erikoissidoksia, joiden tehtävänä on paineen avulla estää yläraajan turpoamista. Suurin käyttäjäryhmä ovat rintasyöpäleikkauksen läpikäyneet ihmiset, joilta on leikkauksessa poistettu rinta tai osa siitä, ja lisäksi kainalon alueelta imusolmukkeita. Imusolmukkeiden osittainen tai täydellinen puuttuminen aiheuttaa imunesteen kertymistä käsivarteen eli käden turpoamista. Tukihihan kanssa voi tarpeen vaatiessa käyttää myös puristavaa tukikäsinettä. Lisäksi löydät valikoimistamme myös kompressiokäsineet. Tutustu vaihtoehtoihin alla!

Näytetään kaikki 2 tulosta

Tukihihoja käytettäessä on aina syytä neuvotella hoidosta hoitavan lääkärin ja lymfaterapeutin kanssa. Lymfahoito ja tukihihan käyttö tukevat hyvin toisiaan; yhteishoidolla saadaan parhaiten estettyä turvotuksen kerääntyminen yläraajaan. Tukihihan mittaus on parasta suorittaa lymfaterapiajakson puolivälissä, heti lymfahoitokäynnin jälkeen.  Tukihihaa käytetään aamusta iltaan ja se poistetaan yöksi. Joskus pelkkä tukihiha ei riitä estämään yläraajan turvotusta, vaan turvotus jatkuu käden ja sormien alueelle.  Tällöin käytetään lisäksi puristavaa tukikäsinettä.

Materiaaleina käytetään sekä pyörökudottuja että levykudottuja materiaaleja. Tukihihat luokitellaan 3:een eri puristeluokkaan, joka valitaan käyttötarkoituksen mukaan.  Mittayksikkönä käytetään mmHg (elohopeamilliä/neliö sentti). Suomessa yleisimmin on käytössä Eurooppalainen standardi, jossa paineluokat ovat:

  1. luokka 18-21 mmHg
  2. luokka 23-32 mmHg
  3. luokka 34-46 mmHg

Tukihihan mitanottoa varten on hyvä varata aika etukäteen. Teemme yhteistyötä suoraan tehtaan asiantuntijoiden kanssa ja mittapalvelumme takaa tuotteen sopivuuden asiakkaalle. Pystymme toimittamaan tukihihoja suoraan varastosta, mutta jos hiha tilataan erikseen, asiakas saa sen 12 arkipäivän kuluessa. Valmistamme myös yksilöllisiä tukihihoja ja tukikäsineitä, jos valmismalli ei sovellu käytettäväksi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tukihihat ja -käsineet