Elastiset nilkkatuet

Elastisen nilkkatuen puristava vaikutus parantaa nilkan proprioseptiikkaa eli asentotuntoa. Nilkan proprioseptiikka paranee nilkkatuen avulla erityisesti ihon tuntoreseptoreihin vaikuttamalla (ihon paine ja venytys). Tämä asentotunnon parannus vakauttaa nilkkaa vähentäen kipua ja edistäen paranemista. Tällaisia nilkkatukia meillä ovat esimerkiksi Malleolastik ja Malleo-HiT.

Näytetään kaikki 11 tulosta

Elastinen nilkkatuki poistaa myös tehokkaasti turvotusta. Turvotus on nilkalle haitallista. Se hidastaa aineenvaihduntaa ja nilkan paranemisprosessia sekä heikentää nilkan proprioseptiikkaa.

Elastinen nilkkatuki sopii käytettäväksi monessa tilanteessa:

  • Pitkäaikaisten kiputilojen hoidossa kuten kuluma.
  • Uusien vammojen ennaltaehkäisyssä.
    • Etenkin silloin, kun nilkan tukirakenteet ovat jo parantuneet, mutta nilkka on vielä epävarma.
    • Tukirakenteiden, kuten nivelsiteiden, paraneminen kestää vamman vakavuudesta riipuen 4-8 viikkoa.
    • Nilkka voi tarvita kevyttä tukea jopa vuoden (turvotus, kipu, epävakaus jne)
  • Akuuteissa nilkan nyrjähdyksissä etenkin silloin kun nyrjähdys on lievä (nivelsiteen venähdys tai 1/3 repeämä)

Nilkkatuen käytön taustalla ei tarvitse olla selkeää traumaa. Esimerkiksi pitkäaikaisissa kiputiloissa kuten kulumassa elastinen nilkkatuki vakauttaa niveltä parantaen sen toimintaa ja vähentäen kipua. Tietyillä malleilla kuten Malleoforce Plus nilkkaa voidaan puristeen lisäksi ohjata kevyesti optimaaliseen suuntaan.

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukipohjallisvalikoima laajenee– valmisratkaisuja yksilöllisten rinnalle

Tukipohjalliset ovat aina olleet tärkeä osa toimintaamme. Olemme valmistaneet niitä jo 35 vuoden ajan. Kehitys kehittyy ja vaihtoehtoja tulee kokoajan lisää. Kysyntääkin on tukipohjallispuolella monenlaista: osalle yksilöllinen tukipohjallinen on ainoa vaihtoehto, osalle riittää valmispohjallinen ja joku haluaa tai tarvitsee jotain siltä väliltä. Olemme nyt laajentaneet valikoimaamme tarjotaksemme vaihtoehdot kaikkiin näihin tarpeisiin.

Peroneustuet liikkumisen tueksi – Tukikohdan suosikit

Peroneuspareesi aiheuttaa monia haasteita liikkumiseen ja kuntoutumiseen. Riippunilkka aiheuttaa mm. virheellisen kävelymallin, jossa nilkan puuttuva fleksio korvautuu lonkan korostetulla fleksiolla. Peroneuspareesi aiheuttaa myös tasapaino-ongelmia ja riski kompastelulle sekä nilkan nyrjähdyksille kasvaa merkittävästi.

Erilaiset peroneuslastat ja -tuet ovatkin tärkeässä roolissa kävelyn normalisoinnissa ja kuntoutuksen turvaamisessa. Peroneustuen avulla kävelyn väärien liikemallien juurtuminen saadaan estettyä ja kävelystä saadaan taloudellisempaa – ihminen pystyy liikkumaan enemmän. Myös kompastelua ja nilkan nyrjähdyksiä saadaan ennaltaehkäistyä ja liikkumisesta tehtyä näin turvallisempaa. Oikeilla tukiratkaisuilla potilaan minäpystyvyyttä kyetään tukemaan.

Parhaat tuki- ja ortoosiratkaisut akilleskuntoutukseen

Akillesjännerepeämän kuntoutus kannattaa hoitaa VACOped-akillesortoosin avulla. Olemme Tukikohdassa käyttäneet VACOped-ortoosia jo 15 vuoden ajan. Ortoosin valmistaja OPED on laatinut tarkat, laajoihin tutkimusyhteenvetoihin perustuvat hoitoprotokollat kuntoutuksen etenemiseen. Hoitoprotokollassa määritellään aina varauksen määrä, nivelen sallittu liikerata sekä ortoosin ulkopohjan muoto riippuen indikaatiosta ja hoidon vaiheesta.