Elastiset nilkkatuet

Elastisen nilkkatuen puristava vaikutus parantaa nilkan proprioseptiikkaa eli asentotuntoa. Nilkan proprioseptiikka paranee nilkkatuen avulla erityisesti ihon tuntoreseptoreihin vaikuttamalla (ihon paine ja venytys). Tämä asentotunnon parannus vakauttaa nilkkaa vähentäen kipua ja edistäen paranemista. Tällaisia nilkkatukia meillä ovat esimerkiksi Malleolastik ja Malleo-HiT.

Tuotteet ja tuotteiden suodatus

Näytetään kaikki 12 tulosta

Elastinen nilkkatuki poistaa myös tehokkaasti turvotusta. Turvotus on nilkalle haitallista. Se hidastaa aineenvaihduntaa ja nilkan paranemisprosessia sekä heikentää nilkan proprioseptiikkaa.

Elastinen nilkkatuki sopii käytettäväksi monessa tilanteessa:

  • Pitkäaikaisten kiputilojen hoidossa kuten kuluma.
  • Uusien vammojen ennaltaehkäisyssä.
    • Etenkin silloin, kun nilkan tukirakenteet ovat jo parantuneet, mutta nilkka on vielä epävarma.
    • Tukirakenteiden, kuten nivelsiteiden, paraneminen kestää vamman vakavuudesta riipuen 4-8 viikkoa.
    • Nilkka voi tarvita kevyttä tukea jopa vuoden (turvotus, kipu, epävakaus jne)
  • Akuuteissa nilkan nyrjähdyksissä etenkin silloin kun nyrjähdys on lievä (nivelsiteen venähdys tai 1/3 repeämä)

Nilkkatuen käytön taustalla ei tarvitse olla selkeää traumaa. Esimerkiksi pitkäaikaisissa kiputiloissa kuten kulumassa elastinen nilkkatuki vakauttaa niveltä parantaen sen toimintaa ja vähentäen kipua. Tietyillä malleilla kuten Malleoforce Plus nilkkaa voidaan puristeen lisäksi ohjata kevyesti optimaaliseen suuntaan.

Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Laadukas Sporlasticin kevyttukimallisto

Turun Tukikohta tuo maahan saksalaisen Sporlasticin laadukkaita apuvälineitä. Sporlasticilla on 150 vuoden kokemus sekä apuvälineistä että muotivaatteista. Tämä yhdistelmä takaa sen, että  tuotteet ovat toimivia ja laadukkaita sekä samalla tyylikkäitä. Myös materiaalit on valittu niin, että ne ovat ihoystävällisiä ja miellyttäviä.

Malleodyn S3 – koko nilkan kuntoutuksen huomioiva nilkkatukiuutuus!

Malleodyn S3 on saksalaisen Sporlasticin suunnittelema innovatiivinen nilkkatukiuutuus, jossa ensimmäisen kerran on onnistuttu huomioimaan koko nilkan kuntoutuksen polku onnistuneesti.

Nilkan nyrjähdys

Nilkan nyrjähdys on lähes kaikille tuttu vamma. Siinä niveltä ympäröivät nivelsiteet venyvät tai repeytyvät osittain. Lisäksi nilkan ulkopuolella kulkevien lihasten, lyhyt ja pitkä pohjeluulihas eli peroneus-lihasten jänteet saattavat venähtää.