Turku » Pori » Oulu »

Kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden ammattilainen

Turun Tukikohta » Porin Tukikohta » Oulun Tukikohta »

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Tukikohta – lisäarvoa tuista ja ortooseista

Tiedätkö mitä Tukikohta tekee ja missä toimimme?  Tiedätkö miten me voimme auttaa juuri sinua tai potilastasi?  Ja tiedätkö millaisia ratkaisuja meillä olisi hoitojonojen purkamiseen, laadukkaisiin kuntoutuskäytäntöihin tai vaikkapa työnantajille sairauspoissaolojen vähentämiseen? Näitä asioita olemme viimeisten kuukausien aikana pyrkineet sanoittamaan ja kuvaamaan auki uutta yritysesitettä ja -videota luodessamme.

Uusi esitteemme ja -videomme löytyvät tästä artikkelista. Samalla teemme nostoja esitteemme sisällöstä, erityisesti siitä mitä lisäarvoa pystymme tuilla ja ortooseilla tarjoamaan.

Mitä lisäarvoa tuilla on saavutettavissa?

1) Työntekijöiden työkyvyn tukeminen
Tuet ja ortoosit auttavat ehkäisemään liikarasitusta kehon ongelma-alueilla ja siten ennaltaehkäisevät uusilta kiputilanteilta. Vastoin yleistä luuloa tuet eivät heikennä lihaksistoa, vaan mahdollistavat aktiivisen liikeradan harjoittamisen turvallisesti. 1,2

2) Sairauspoissaolojen vähentäminen
Tukiratkaisut ovat kustannustehokas tapa poistaa kipua ja nopeuttaa työntekijän kuntoutumista loukkaantumisen jälkeen. Tutkimusten valossa niiden avulla voidaan leikata merkittävästi sairauspoissaoloista aiheutuvia kustannuksia. 3

3) Tuki on tehokas konservatiivinen ratkaisu
Tukiratkaisut mahdollistavat rasituksen progressiivisesti toteuttavan kevennyksen tai poiston vamma-alueelta ja ovat siten tehokas konservatiivinen ratkaisu erilaisten vammojen ja kipujen hoidossa ja kuntoutuksessa. 1,2

Katso miten pystyimme auttamaan jääkiekkovalmentaja Ismo Lehkosta:
“Ei jäänyt minkäännäköisiä kolotuksia”

Tukien ja ortoosien avulla vaikuttavaa, nopeaa ja asiakaslähtöistä hoitoa

1) Mukautuva hoito parantaa asiakastyytyväisyyttä
Tuet ja ortoosit ovat hengittäviä ja säädettäviä sekä mahdollistavat hoitoalueen puhdistamisen, lisäten käyttömukavuutta.

2) Hoitojonoja voidaan lyhentää kustannustehokkaasti
Valmistuet ja ortoosit ovat kipsaamista ja lastoitusta huomattavasti nopeampi hoitomuoto ja niiden säätövara mahdollistaa tuen kiristämisen tai löysäämisen tarpeen mukaan, vähentäen kontrollikäyntien määrää. Huomionarvoista on myös, että tukien avulla pystytään vähentämään merkittävästi leikkauksia. 5

3) Potilaan nopea ja laadukas kuntoutus
Ortoosit tarjoavat kuntoutukseen aktiivisen kuntoutuspolun, joka nopeuttaa kuntoutusta ja parantaa toimintakykyä sekä ennaltaehkäisee komplikaatioita kuntoutuksen aikana.

Haastattelututkimuksen tuloksia tukea tai ortoosia käyttäneiden ihmisten kokemuksista (IfD-Allensbach/Eurocom: Patient survey on medical devices, Germany) 5:

Minkä verran tuet ja ortoosit auttoivat:
Todella paljon 28 %
Paljon 53 %
Ei kovin paljon 15 %
Ei ollenkaan 2 %
Ei määritelty 2 %

Miten tuet auttoivat käyttäjää:
Nivel tukevoitui 66 %
Vähemmän kipua 58 %
Liikkuminen tuntui varmemmalta 50 %
Parempi liikkuvuus 30 %

Tutustu uuteen yritysesitteeseen ja -videoomme

Lue lisää uudesta yritysesitteestämme:

Katso uusin yritysvideomme:

Artikkelissa käytetyt tutkimuslähteet:

  1. Takasaki, H & Miki, T. 2017. The impact of continuous use of lumbosacral ortho-ses on trunk motor performance: a systematic review with meta-analysis. Spine J. 2017 Jun;17(6):889-900. Saatavilla sähköisesti https://www.thespinejournalon-line.com/article/S1529-9430(17)30090-6/fulltext
  2. Azadinia, F.; Ebrahimi, E.; Kamyab, M.; Parnianpour, M.; Cholewicki, J. @ Ma-roufi, N. 2017. Can lumbosacral orthoses cause tru nk muscle weakness? A syste-matic review of literature. Spine J. 2017 Apr;17(4):589-602. Saatavilla sähköisesti https://www.thespinejournalonline.com/ article/S1529-9430(16)31130-5/fulltext
  3. Laskuri, poissaolokustannukset: https://www.varma.fi/tyonantaja/poissaololaskuri/
  4. Roelofs et al; Lumbar Supports to Prevent Recurrent Low Back Pain among Home Care Workers; Ann Intern Med. 2007;147:685-692. (ISRCTN registration number: ISRCTN73707379)
  5. IfD-Allensbach/Eurocom: Patient survey on medical devices – survey carried out in the german market

Tuoreimmat artikkelit

Tukikohta – lisäarvoa tuista ja ortooseista

Tiedätkö mitä Tukikohta tekee ja missä toimimme?  Tiedätkö miten me voimme auttaa juuri sinua tai potilastasi?  Ja tiedätkö millaisia ratkaisuja meillä olisi hoitojonojen purkamiseen, laadukkaisiin kuntoutuskäytäntöihin tai vaikkapa työnantajille sairauspoissaolojen vähentämiseen? Näitä asioita olemme viimeisten kuukausien aikana pyrkineet sanoittamaan ja kuvaamaan auki uutta yritysesitettä ja -videota luodessamme.

Peroneustuet liikkumisen tueksi – Tukikohdan suosikit

Peroneuspareesi aiheuttaa monia haasteita liikkumiseen ja kuntoutumiseen. Riippunilkka aiheuttaa mm. virheellisen kävelymallin, jossa nilkan puuttuva fleksio korvautuu lonkan korostetulla fleksiolla. Peroneuspareesi aiheuttaa myös tasapaino-ongelmia ja riski kompastelulle sekä nilkan nyrjähdyksille kasvaa merkittävästi.

Erilaiset peroneuslastat ja -tuet ovatkin tärkeässä roolissa kävelyn normalisoinnissa ja kuntoutuksen turvaamisessa. Peroneustuen avulla kävelyn väärien liikemallien juurtuminen saadaan estettyä ja kävelystä saadaan taloudellisempaa – ihminen pystyy liikkumaan enemmän. Myös kompastelua ja nilkan nyrjähdyksiä saadaan ennaltaehkäistyä ja liikkumisesta tehtyä näin turvallisempaa. Oikeilla tukiratkaisuilla potilaan minäpystyvyyttä kyetään tukemaan.

Parhaat tuki- ja ortoosiratkaisut akilleskuntoutukseen

Akillesjännerepeämän kuntoutus kannattaa hoitaa VACOped-akillesortoosin avulla. Olemme Tukikohdassa käyttäneet VACOped-ortoosia jo 15 vuoden ajan. Ortoosin valmistaja OPED on laatinut tarkat, laajoihin tutkimusyhteenvetoihin perustuvat hoitoprotokollat kuntoutuksen etenemiseen. Hoitoprotokollassa määritellään aina varauksen määrä, nivelen sallittu liikerata sekä ortoosin ulkopohjan muoto riippuen indikaatiosta ja hoidon vaiheesta.

Sinun tukenasi

Tehtävämme on auttaa liikkumisessa apua tarvitsevia ihmisiä.

Selvitetään yhdessä miten voimme parhaiten sinua auttaa. Voit varata meiltä ajan esim. askelanalyysiin tai lyhyeen ilmaiseen verkkopalaveriin. Olet aina tervetullut poikkeamaan myymäläämme ja saat meidät kiinni myös puhelimitse. Henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua tilanteessa kuin tilanteessa — tavalla joka sinulle parhaiten sopii.

Varaa ilmainen verkkopalaveri Tule käymään – katso myymälöiden yhteystiedot

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Turku

Puutarhakatu 17
20100 Turku
Katso kartalla »

020 761 9030

MA-PE 9-17
LA 10-14

 

Pori

Itsenäisyydenkatu 35
28130 PORI
Katso kartalla »

020 761 9036

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Oulu

Kansankatu 57
90120 OULU
Katso kartalla »

020 761 9032

MA-KE 9-17
TO 11-17
PE 9-17
LA Suljettu

Copyright © 2023 Turun Tukikohta Oy