Turku » Pori » Oulu »

Kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden ammattilainen

Turun Tukikohta » Porin Tukikohta » Oulun Tukikohta »

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 3 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto*
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

VACOped-akillesortoosi tarjoaa parhaan kuntoutuksen akillesjännerepeämissä

Miten akillesjänteen repeämä kannattaisi hoitaa ja kuntouttaa? Lue vinkkimme parhaista akillestuista ja niiden käytöstä akillesjännevamman parhaassa hoidossa ja kuntoutuksessa.

VACOped-akillesortoosi tarjoaa parhaan kuntoutuksen akillesjännerepeämissä

Akillesjännerepeämän kuntoutus kannattaa hoitaa VACOped-akillesortoosin avulla. Olemme Tukikohdassa käyttäneet VACOped-ortoosia jo 15 vuoden ajan. Se soveltuu niin postoperatiiviseen kuin konservatiiviseen akilleskuntoutukseen. Ortoosin valmistaja OPED on laatinut tarkat, laajoihin tutkimusyhteenvetoihin perustuvat hoitoprotokollat kuntoutuksen etenemiseen.

Hoitoprotokollassa määritellään aina varauksen määrä, nivelen sallittu liikerata sekä ortoosin ulkopohjan muoto riippuen indikaatiosta ja hoidon vaiheesta. Kuntoutumisen toteuttaminen VACOped-ortoosilla vahvistaa potilaan aktiivista roolia kuntoutusprosessissa. VACOped-akillesortoosissa nilkkakulmaa voi säätää 30° plantaarifleksiosta 20° dorsifleksioon, 5° välein. Nivelen liike voidaan lukita tai avata halutulle liikelaajuudelle kuntoutusvaiheen mukaisesti. Akillesjänteen vapaa liike turvallisilla nivelkulmilla onkin yksi tuen tehokkuuden kulmakivistä. Ortoosissa on sisäsukka, johon on integroitu mikrorakeista koostuva tyhjiöpakkaus. Tyhjiöpakkauksen avulla ortoosi muotoutuu yksilöllisesti jalan muotoihin antaen kipsin tasoisen tuennan.

Tuotteessa on kaksi ulkopohjavaihtoehtoa, joista ns. akillespohjaa käytetään heti kuntoutuksen alussa. Takapainotteisen pisarapohjan avulla akillesjänteen rasitus saadaan pidettyä minimissä kävelyn tukivaiheen aikana. Matalampaan, walkermaiseen keinupohjaan siirrytään neljän viikon kohdalla, jolloin akillesta aletaan tarkoituksenmukaisesti kuormittamaan enemmän. 

Positiivinen palaute asiakkailtamme ja kumppaneiltamme puoltavat VACOpedin käyttöä: VACOpedillä hoidettujen potilaiden akilleskuntoutus on yleisesti erinomaisella tasolla 6-8 viikon kohdalla muihin hoitovaihtoehtoihin verrattuna.

Olemme Tukikohdassa hyödyntäneet OPED:n laatimia akillesjänteen hoitoprotokollia. Positiivinen palaute asiakkailtamme ja kumppaneiltamme puoltavat VACOpedin käyttöä: VACOpedillä hoidettujen potilaiden akilleskuntoutus on yleisesti erinomaisella tasolla 6-8 viikon kohdalla muihin hoitovaihtoehtoihin verrattuna. Kuvassa OPED:in hoitoprotokollat niin akillesjänteen kuntoutukseen kuin muihin vammoihin.

AirSelect walker – hyvä vaihtoehto akilleskuntoutukseen

Akillesrepeämän kuntoutuksessa perinteinen walker on myös erinomainen vaihtoehto, vaikkakaan kaikkia VACOpedin ominaisuuksia ei pystytä tarjomaan. Kantakiilojen avulla kuntoutus on kuitenkin helppo vakioida ja mukauttaa esimerkiksi VACOpedin hoitoprotokollan kaltaiseksi. Kipsillä hoidettavaan akilleskuntoutukseen verrattuna aikaavieviä kipsin vaihtoja nilkkakulmaa vaihdettaessa tai turvotustilanteissa ei tarvita. Walkerin helppokäyttöisyys ja säädettävyys takaavat myös parhaan asiakastyytyväisyyden. Tarvittaessa walkeriin voi asentaa lukitusmansetin varmistamaan, ettei potilas pääse ortoosia avaamaan.

Akillesrepeämän kuntoutuksessa perinteinen walker on myös erinomainen vaihtoehto. Kipsihoitoon verrattuna kuntoutus on vakioidumpaa eikä aikaavieviä kipsin vaihtoja nilkkakulmaa säädettäessä tai turvotustilanteissa tarvita.

Akilleskuntoutuksessa suositaan takaa umpinaisia walkereita. Näin akillesta pystytään suojaamaan mahdollisilta iskuilta ja kantakiilat pysyvät paikoillaan. Tukikohta luottaa akilleskuntoutuksessa AirSelect Standard walkeriin. Se on nykyaikainen, matalaprofiilinen ja ilmalla yksilöllisesti muotoutuva malli. Kantakiiloina suosittelemme DJO Global Achilles Wedge– kantakiiloja, joiden kauttaaltaan kiilamainen muoto on tutkitusta parhaiten kantaluuta kääntävä ja siten akillestajännettä keventävä. Tuotetta myydään kolmen kiilan paketissa. Yksi kiila ohjaa nilkkaa n. 10° plantaarifleksioon/ojennukseen.

Achillodyn – akillesjännerepeämän jatkohoitoon

Akilleksen kuntoutus ei vielä ole valmis kahdeksan viikon ortoosihoidon jälkeen. Pohkeen lihasvoima on edelleen heikentynyt, nilkan hermotus ja reagointi ovat hitaampia ja usein esiintyy myös turvotusta. Onnistuneeseen loppukuntoutusvaiheeseen suosittelemme Achillodyn-akillestukea. Se tukee ja antaa kevyttä kompressiota akillesjänteelle silikonityynyjen avulla. Paketissa olevat silikoniset kantakorotukset keventävät kantaiskua ja akillesvenytystä. Lisäksi kevyt kompressoiva tukisukka parantaa nilkan ja akilleen reagointia ja asentotuntoa ja vähentää turvotusta.

Tuoreimmat artikkelit

Tukikohta vahvistuu – Terhi Pakkanen Porin Tukikohtaan

Tukikohta vahvistuu – Terhi Pakkanen Porin Tukikohtaan Tukikohta vahvistui jälleen, kun fysioterapeutti YAMK Terhi Pakkanen aloitti työt maaliskuussa Porin toimipisteessä. Terhillä on monipuolinen, yli 20-vuoden työhistoria kuntoutuksen kentältä Satasairaalan ja Satakunnan Hyvinvointialueen palveluksessa. Kokemusta on kertynyt mm. neurologian, kirurgian ja lasten kuntoutuksesta sekä viimeisimpänä osastonhoitajan tehtävistä. Tukikohdan toimitusjohtaja Kari Ridanpää on erittäin tyytyväinen saatuaan Terhin […]

Tukipohjallisvalikoima laajenee– valmisratkaisuja yksilöllisten rinnalle

Tukipohjalliset ovat aina olleet tärkeä osa toimintaamme. Olemme valmistaneet niitä jo 35 vuoden ajan. Kehitys kehittyy ja vaihtoehtoja tulee kokoajan lisää. Kysyntääkin on tukipohjallispuolella monenlaista: osalle yksilöllinen tukipohjallinen on ainoa vaihtoehto, osalle riittää valmispohjallinen ja joku haluaa tai tarvitsee jotain siltä väliltä. Olemme nyt laajentaneet valikoimaamme tarjotaksemme vaihtoehdot kaikkiin näihin tarpeisiin.

Työharjoittelussa Turun Tukikohdassa

Tukikohdalle työharjoittelijat ovat tuttuja. Meillä käy fysioterapia-, apuvälinetekniikka- ja jalkaterapiaopiskelijoita säännöllisesti työharjoittelujaksoilla. Seuraavassa Villen kokemuksia työharjoittelujaksostaan.

Sinun tukenasi

Tehtävämme on auttaa liikkumisessa apua tarvitsevia ihmisiä.

Selvitetään yhdessä miten voimme parhaiten sinua auttaa. Voit varata meiltä ajan esim. askelanalyysiin tai lyhyeen ilmaiseen verkkopalaveriin. Olet aina tervetullut poikkeamaan myymäläämme ja saat meidät kiinni myös puhelimitse. Henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua tilanteessa kuin tilanteessa — tavalla joka sinulle parhaiten sopii.

Varaa ilmainen verkkopalaveri Tule käymään – katso myymälöiden yhteystiedot

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 3 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto*
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Turku

Puutarhakatu 17
20100 Turku
Katso kartalla »

020 761 9030

MA-PE 9-17
LA Suljettu

 

Pori

Itsenäisyydenkatu 35
28130 PORI
Katso kartalla »

020 761 9036

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Oulu

Kansankatu 57
90120 OULU
Katso kartalla »

020 761 9032

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Copyright © 2024 Turun Tukikohta Oy