Turku » Pori » Oulu »

Kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden ammattilainen

Turun Tukikohta » Porin Tukikohta » Oulun Tukikohta »

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

VacoAchill-ortoosilla laatua akilleskuntoutukseen

Jounin vamma syntyi jalkapalloa pelatessa, suunnanmuutoksen yhteydessä. Seuraavana päivänä sovitimme hänelle VacoAchill-ortoosin ja lähdimme toteuttamaan kahdeksan viikon hoitoprotokollaa.

Tällä kertaa tarinaa akillesjännerepeämän konservatiivisesta hoidosta VacoAchill-ortoosin tuella.

Jounin vamma syntyi jalkapalloa pelatessa, suunnanmuutoksen yhteydessä. Seuraavana päivänä sovitimme hänelle VacoAchill-ortoosin ja lähdimme toteuttamaan kahdeksan viikon hoitoprotokollaa ortoosivalmistajan ohjeen mukaisesti:

  • Ensimmäiset kaksi viikkoa nilkka pidettiin 30 asteen plantaarifleksiossa (ojennuksessa) eikä jalalle saanut varata painoa lainkaan.
  • Kahden viikon jälkeen nilkan liikerataa avattiin varovasti. Liike sallittiin 15-30 asteen plantaarifleksion (ojennus) välillä ja osittainen painonvaraus sallittiin. VacoAchill-ortoosin pisaranmallinen ulkopohja on muotoiltu niin että akillesjänteen rasitus jää painonvarauksesta huolimatta vähäiseksi.
  • Neljän viikon kohdalla nilkan liikerataa avattiin lisää. Nyt nilkan liike sallittiin neutraaliasennosta 30 asteen plantaarifleksioon (0-30) ja täysi painonvaraus sallittiin.
  • Viikot 6-8 ortoosin liikerataa avattiin yhä, 30 asteen plantaarifleksiosta (ojennus) 20 asteen dorsifleksioon (koukistus).
VacoAchill asiakaskuva

Jounin kokemuksia kuntoutumisajasta

”Alkuvaiheessa tuesta sai luottamuksen tunnetta, joka mahdollisti liikkumisen ylipäätään. Kahden viikon välein tapahtuneet kontrollikäynnit, jolloin liikeratoja avattiin, toivat motivaatiota ja odotettuja välietappeja kuntoutumiseen. Aina kontrollikäynnin jälkeen huomasi, kuinka tuen ”ajo-ominaisuudet” paranivat ja liikkuminen oli helpompaa. Viimeisen kahden viikon aika, kun kävelyyn tuli mukaan ponnistus varpailta, oli huomattavissa miltä tuntui taas käyttää pohjelihasta.”

Muita huomioita tuesta

”Hienoa, että tuki oli helppo riisua ja pukea, jolloin suihkussa käyminen oli mahdollista ilman tukea. Kävelypohjan irrottaminen ja takaisin laitto oli myös yksinkertaista, sen otin aina yöksi irti. Vaihtopehmuste oli loistava lisä, jolloin tuen hygieenisyydestä pystyi huolehtimaan vaivatta ja tuki oli koko ajan käytettävissä. Ilmatäytöllä tuen sai istumaan jalkaan loistavasti. En voi muuta kuin suositella lämpimästi VacoAchill-ortoosia akillesjännevammojen hoitoon. Pelkkä ajatuskin kipsistä tämän ortoosin tilalla, tuntuu varsin huonolta.”

VacoAchill-ortoosijakson jälkeen Jounille sovitettiin vielä kevyt Achicare Comfort akillestuki tukemaan loppukuntoutusta. Tuki antaa kohdennettua tukea akillesjänteelle ja estää tyypillistä, kuntoutusta hidastavaa, akillesturvotusta.

VacoAchill-ortoosia voidaan käyttää niin leikkauksen kuin konservatiivisen akilleskuntoutuksen yhteydessä. Ortoosin voi ostaa omakseen tai vuokrata kahdeksan viikon kuntoutusjakson ajaksi. Tutustu VacoAchill-ortoosiin »

Tuoreimmat artikkelit

Tukikohta – lisäarvoa tuista ja ortooseista

Tiedätkö mitä Tukikohta tekee ja missä toimimme?  Tiedätkö miten me voimme auttaa juuri sinua tai potilastasi?  Ja tiedätkö millaisia ratkaisuja meillä olisi hoitojonojen purkamiseen, laadukkaisiin kuntoutuskäytäntöihin tai vaikkapa työnantajille sairauspoissaolojen vähentämiseen? Näitä asioita olemme viimeisten kuukausien aikana pyrkineet sanoittamaan ja kuvaamaan auki uutta yritysesitettä ja -videota luodessamme.

Peroneustuet liikkumisen tueksi – Tukikohdan suosikit

Peroneuspareesi aiheuttaa monia haasteita liikkumiseen ja kuntoutumiseen. Riippunilkka aiheuttaa mm. virheellisen kävelymallin, jossa nilkan puuttuva fleksio korvautuu lonkan korostetulla fleksiolla. Peroneuspareesi aiheuttaa myös tasapaino-ongelmia ja riski kompastelulle sekä nilkan nyrjähdyksille kasvaa merkittävästi.

Erilaiset peroneuslastat ja -tuet ovatkin tärkeässä roolissa kävelyn normalisoinnissa ja kuntoutuksen turvaamisessa. Peroneustuen avulla kävelyn väärien liikemallien juurtuminen saadaan estettyä ja kävelystä saadaan taloudellisempaa – ihminen pystyy liikkumaan enemmän. Myös kompastelua ja nilkan nyrjähdyksiä saadaan ennaltaehkäistyä ja liikkumisesta tehtyä näin turvallisempaa. Oikeilla tukiratkaisuilla potilaan minäpystyvyyttä kyetään tukemaan.

Parhaat tuki- ja ortoosiratkaisut akilleskuntoutukseen

Akillesjännerepeämän kuntoutus kannattaa hoitaa VACOped-akillesortoosin avulla. Olemme Tukikohdassa käyttäneet VACOped-ortoosia jo 15 vuoden ajan. Ortoosin valmistaja OPED on laatinut tarkat, laajoihin tutkimusyhteenvetoihin perustuvat hoitoprotokollat kuntoutuksen etenemiseen. Hoitoprotokollassa määritellään aina varauksen määrä, nivelen sallittu liikerata sekä ortoosin ulkopohjan muoto riippuen indikaatiosta ja hoidon vaiheesta.

Sinun tukenasi

Tehtävämme on auttaa liikkumisessa apua tarvitsevia ihmisiä.

Selvitetään yhdessä miten voimme parhaiten sinua auttaa. Voit varata meiltä ajan esim. askelanalyysiin tai lyhyeen ilmaiseen verkkopalaveriin. Olet aina tervetullut poikkeamaan myymäläämme ja saat meidät kiinni myös puhelimitse. Henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua tilanteessa kuin tilanteessa — tavalla joka sinulle parhaiten sopii.

Varaa ilmainen verkkopalaveri Tule käymään – katso myymälöiden yhteystiedot

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Turku

Puutarhakatu 17
20100 Turku
Katso kartalla »

020 761 9030

MA-PE 9-17
LA 10-14

 

Pori

Itsenäisyydenkatu 35
28130 PORI
Katso kartalla »

020 761 9036

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Oulu

Kansankatu 57
90120 OULU
Katso kartalla »

020 761 9032

MA-KE 9-17
TO 11-17
PE 9-17
LA Suljettu

Copyright © 2023 Turun Tukikohta Oy