Oulun toimipiste poikkeuksellisesti suljettuna 24.-25.3 henkilökunnan koulutuspäivien vuoksi.

Turku » Pori » Oulu »

Kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden ammattilainen

Turun Tukikohta » Porin Tukikohta » Oulun Tukikohta »

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

VacoAchill-ortoosilla laatua akilleskuntoutukseen

Jounin vamma syntyi jalkapalloa pelatessa, suunnanmuutoksen yhteydessä. Seuraavana päivänä sovitimme hänelle VacoAchill-ortoosin ja lähdimme toteuttamaan kahdeksan viikon hoitoprotokollaa.

Tällä kertaa tarinaa akillesjännerepeämän konservatiivisesta hoidosta VacoAchill-ortoosin tuella.

Jounin vamma syntyi jalkapalloa pelatessa, suunnanmuutoksen yhteydessä. Seuraavana päivänä sovitimme hänelle VacoAchill-ortoosin ja lähdimme toteuttamaan kahdeksan viikon hoitoprotokollaa ortoosivalmistajan ohjeen mukaisesti:

  • Ensimmäiset kaksi viikkoa nilkka pidettiin 30 asteen plantaarifleksiossa (ojennuksessa) eikä jalalle saanut varata painoa lainkaan.
  • Kahden viikon jälkeen nilkan liikerataa avattiin varovasti. Liike sallittiin 15-30 asteen plantaarifleksion (ojennus) välillä ja osittainen painonvaraus sallittiin. VacoAchill-ortoosin pisaranmallinen ulkopohja on muotoiltu niin että akillesjänteen rasitus jää painonvarauksesta huolimatta vähäiseksi.
  • Neljän viikon kohdalla nilkan liikerataa avattiin lisää. Nyt nilkan liike sallittiin neutraaliasennosta 30 asteen plantaarifleksioon (0-30) ja täysi painonvaraus sallittiin.
  • Viikot 6-8 ortoosin liikerataa avattiin yhä, 30 asteen plantaarifleksiosta (ojennus) 20 asteen dorsifleksioon (koukistus).
VacoAchill asiakaskuva

Jounin kokemuksia kuntoutumisajasta

”Alkuvaiheessa tuesta sai luottamuksen tunnetta, joka mahdollisti liikkumisen ylipäätään. Kahden viikon välein tapahtuneet kontrollikäynnit, jolloin liikeratoja avattiin, toivat motivaatiota ja odotettuja välietappeja kuntoutumiseen. Aina kontrollikäynnin jälkeen huomasi, kuinka tuen ”ajo-ominaisuudet” paranivat ja liikkuminen oli helpompaa. Viimeisen kahden viikon aika, kun kävelyyn tuli mukaan ponnistus varpailta, oli huomattavissa miltä tuntui taas käyttää pohjelihasta.”

Muita huomioita tuesta

”Hienoa, että tuki oli helppo riisua ja pukea, jolloin suihkussa käyminen oli mahdollista ilman tukea. Kävelypohjan irrottaminen ja takaisin laitto oli myös yksinkertaista, sen otin aina yöksi irti. Vaihtopehmuste oli loistava lisä, jolloin tuen hygieenisyydestä pystyi huolehtimaan vaivatta ja tuki oli koko ajan käytettävissä. Ilmatäytöllä tuen sai istumaan jalkaan loistavasti. En voi muuta kuin suositella lämpimästi VacoAchill-ortoosia akillesjännevammojen hoitoon. Pelkkä ajatuskin kipsistä tämän ortoosin tilalla, tuntuu varsin huonolta.”

VacoAchill-ortoosijakson jälkeen Jounille sovitettiin vielä kevyt Achicare Comfort akillestuki tukemaan loppukuntoutusta. Tuki antaa kohdennettua tukea akillesjänteelle ja estää tyypillistä, kuntoutusta hidastavaa, akillesturvotusta.

VacoAchill-ortoosia voidaan käyttää niin leikkauksen kuin konservatiivisen akilleskuntoutuksen yhteydessä. Ortoosin voi ostaa omakseen tai vuokrata kahdeksan viikon kuntoutusjakson ajaksi. Tutustu VacoAchill-ortoosiin »

Tuoreimmat artikkelit

Uutuusesittelyssä selän ekstensiokorsetti E-Stab ja ac-nivelen luksaatiotuki Acromion 2.0

Hyperekstensiotukimarkkinoille on tullut kaivattu uutuus. Orthoservicen valmistama E-Stab on täysin portaattomasti säädettävä malli. Säädettävissä on niin lantion kuin rintarangan leveys sekä tuen korkeus. 
Acromion 2.0 on uusi patentoitu acromioklavikulaari-nivelen tuki. Se on suunniteltu erityisesti ac-nivelen dislokaatioiden (Rockwoodin tyypit I-III) konservatiiviseen hoitoon.

Proxi peukalotukimallisto – erinomainen vaihtoehto peukalon tuentaan

Proxi-peukalotukimallisto haluaa tarjota terveydenhuollon ammattilaisille nopeasti asennettavan, kätevästi muotoiltavan ja tuennaltaan hyväksyttävän “työkalun” erilaisten peukalovammojen hoitoon ja tuentaan. Loppukäyttäjän eli asiakkaan näkökulmasta tavoitteena on ollut luoda tukia, joita käyttäjän tulisi pidettyä. Ei liian tukevia ja kömpelöitä vaan kompromisseja keveiden valmistukien ja yksilöllisten lastojen välistä hoitamaan kuntoutus parhaalla mahdollisella tavalla.

Uusi innovatiivinen Manu-Cast® Organic – rannetukimallisto

Yhteistyökumppanimme Sporlastic on tuonut markkinoille innovatiivisen ranne- ja käsitukimalliston Manu-Cast® Organicin. Mallistossa on neljä eri tukivaihtoehtoa. Jokaisessa mallissa on vain kaksi kokoluokkaa! Kahdesta kokoluokasta huolimatta tuen tukirakenne muotoutuu hämmästyttävän hyvin erikokoisiin käsiin ja ranteisiin. Tuenta on erittäin hyvä ja miellyttävä.

Sinun tukenasi

Tehtävämme on auttaa liikkumisessa apua tarvitsevia ihmisiä.

Selvitetään yhdessä miten voimme parhaiten sinua auttaa. Voit varata meiltä ajan esim. askelanalyysiin tai lyhyeen ilmaiseen verkkopalaveriin. Olet aina tervetullut poikkeamaan myymäläämme ja saat meidät kiinni myös puhelimitse. Henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua tilanteessa kuin tilanteessa — tavalla joka sinulle parhaiten sopii.

Varaa ilmainen verkkopalaveri Tule käymään – katso myymälöiden yhteystiedot

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Turku

Puutarhakatu 17
20100 Turku
Katso kartalla »

020 761 9030

MA-PE 9-17
LA 10-14

Lauantait suljettu
kesä-heinäkuussa

 

Pori

Itsenäisyydenkatu 35
28130 PORI
Katso kartalla »

020 761 9036

Suljettu 23.3.-24.3.

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Oulu

Kansankatu 57
90120 OULU
Katso kartalla »

020 761 9032

Suljettu 23.3.-24.3.

MA-KE 9-17
TO 11-17
PE 9-17
LA Suljettu

Copyright © 2023 Turun Tukikohta Oy