Porin myymälä on suljettuna 15.-28.7. kesälomien vuoksi.

Turku » Pori » Oulu »

Kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden ammattilainen

Turun Tukikohta » Porin Tukikohta » Oulun Tukikohta »

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 3 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto*
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Tehokas apu mo­nen­lai­siin jal­ka­vai­voi­hin – näin kä­te­väs­ti syn­ty­vät täysin yk­si­löl­li­set tu­ki­poh­jal­li­set

Tukikohta Oulu on uudehko toimija Oulun apuvälineliikkeiden joukossa. Asiakkaiden yksilöllisen kohtaamisen nimeen vannova yritys valmistaa tukia ja tukipohjallisia mittatilaustyönä, mutta apuvälineitä on saatavana suoraan hyllystäkin.

 

 

4.4.2022

Sanomalehti Kaleva teki Tukikohta Oulusta ja sen palveluista hienon jutun. Voit lukea jutun tästä alta tai Kalevan sivuilta.

Tehokas apu mo­nen­lai­siin jal­ka­vai­voi­hin – näin kä­te­väs­ti syn­ty­vät täysin yk­si­löl­li­set tu­ki­poh­jal­li­set

Tukikohta Oulu on uudehko toimija Oulun apuvälineliikkeiden joukossa. Asiakkaiden yksilöllisen kohtaamisen nimeen vannova yritys valmistaa tukia ja tukipohjallisia mittatilaustyönä, mutta apuvälineitä on saatavana suoraan hyllystäkin.

Tästä saavat alkunsa moniin jalkavaivoihin helpotusta tuovat tukipohjalliset. Kari Ridanpää esittelee asiakkaan jaloista tehtyä muottia.

Ouluun keväällä 2020 rantautunut Tukikohta on pitkän linjan apuvälinekauppa ja -maahantuoja. Vuonna 1989 Turkuun perustettu ja sieltä myöhemmin Oulun ohella Poriin laajentanut Tukikohta onkin Turun vanhin ja Suomenkin toiseksi vanhin yhä itsenäisenä toimiva alan yritys. Apuvälinevalikoiman kirjo pitää sisällään niin ortooseja, erilaisia tukia aina nilkka- ja selkätuista niskatukiin kuin tukipohjallisiakin. Osa tuotteista valmistetaan itse, mutta tukia yritys maahantuo muun muassa Saksasta.

Yrityksen 33-vuotista taivalta lähes alusta asti todistanut toimitusjohtaja Kari Ridanpää näkee harjaantuneella katseellaan jo ovelta, millä asialla asiakas liikkeeseen saapuu:

”Tällä kokemuksella on jo oppinut asiakkaan kehonkielestä arvaamaan, mitä hänen asiansa saattaa koskea. Toki asiakkaan kanssa juttelemalla ja tarkemmilla tutkimuksilla saadaan lopullinen selvyys siitä, mistä apuvälineestä ja miten käytettynä siitä on hänelle suurin apu.”

Julkinen terveydenhuolto on Tukikohdan suurimpia asiakkaita, mutta yritys palvelee alttiisti myös henkilöasiakkaita. Juuri asiakkaan yksilöllinen kohtaaminen, tämän tarpeista huolehtiminen sekä apuvälineen käyttöön opastaminen ovat palvelun kulmakiviä.

”Opastamme asiakkaan apuvälineen käyttöön niin kuin perehdytämme alan ammattilaisetkin uusien tuotteiden käyttöön. Olemme täyden palvelun talo, joka pitää huolen siitä, että apuväline on sopiva ja sitä on helppo käyttää oikein”, Ridanpää valaisee.

Santeri Alasmäki tutkii asiakkaan jalan rakennetta, liikkuvuuksia ja muotoja.

Liike parantaa

Alalla uskottiin ennen liikkeen rajaamiseen, immobilisointiin, mutta nykyään tuilla pyritään edistämään liikettä ja siten parantamaan elämänlaatua. Kun tuki mahdollistaa liikkeen ilman kipua, on elämästä ja liikkumisesta helpompi nauttia. Näin myös tuetun alueen lihakset pysyvät toimintakykyisinä eivätkä pääse surkastumaan, kuten vanhan ajan aktiivisuutta rajaavissa tuissa.

”Nivelrikkojen ja kulumapolvien tapauksessa esimerkiksi pyritään siirtämään painetta pois rikon puolelta muutoin nivelen liikettä rajaamatta. Näin toimintakyky säilyy, mutta odottavaa leikkausoperaatiota voidaan tuen avulla siirtää jopa vuosilla eteenpäin”, Ridanpää avaa tukien toimintaperiaatetta.

Niin tukipohjallisille kuin tuillekin Tukikohta antaa täyden sopivuuden takuun.

”Otetaan niin sanotusti mittanauha käteen, jotta tuki istuu varmasti. Tämän jälkeen huolellisesti neuvotaan apuvälineen käyttö ja pukeminen”, Ridanpää summaa.

Tukipohjalliset ovat täsmälääke jalkakipuihin

Fysioterapeutti ja Oulun myymälävastaava Santeri Alasmäki tutkii huolella vastaanotolle saapuneen asiakkaan jalkoja, minkä jälkeen hän tarkastelee asiakkaan kävelyä. Tekemistään havainnoista sekä asiakkaan haastattelusta saadaan koottua lähtötiedot yksilöllisten tukipohjallisten teettämiselle.

”Tutkimuksilla saadaan tietoa jalan liikkuvuuksista ja rakenteesta, jotta asiakkaan vaivastaan ja tarpeistaan kertomien tietojen avulla tukipohjalliseen osataan tehdä juuri oikeat muodot ja tuennat”, Alasmäki selventää.

Joskus asiakkaille on hyvinkin selvää esimerkiksi aiemman hoitohistoriansa valossa, mitä he pohjallisiltaan kaipaavat. Joskus taas apua haetaan jalan paikallisiin kipuihin, joiden syy ei ole täysin tiedossa mutta selviää Alasmäen tutkimuksissa.

Kipujen alkuperä paikantuu usein jalkaterän asentovirheisiin tai nilkan asentoon, joihin tukipohjallisilla voidaan puuttua. Myös jalkapohjan kovettumat ovat merkki suuresta paineesta tietyllä alueella, mikä voi aiheuttaa kipua, ja tukipohjallisilla painetta voidaan ohjata tasaisemmin.

Vastaanoton lopuksi jalkojen muodot painetaan muottiin, johon merkitään tarvittavat tuennat. Lopullinen pohjallinen valmistetaan muotin pohjalta käsityönä Turun toimipisteessä tai erityistapauksissa Tukikohdan yhteistyökumppanin verstaalla. Samalla EVA-solumuovisen pohjallisen ominaisuudet esimerkiksi joustavuuden ja pintapehmeyden sekä -kovuuden osalta valitaan asiakkaan jalkaan sopiviksi.

Voilà! Muottiin valetut tukipohjalliset odottavat vielä sovitusta ja lopullista hienosäätöä.

Sovittamalla täydelliseen lopputulokseen

Kun pohjalliset saapuvat työstöstä, asiakas kutsutaan sovittamaan niitä, jotta istuvuus voidaan varmistaa ja tarvittaessa tehdä vielä pieniä korjauksia. Sovitukseen on hyvä varata parit kolmet sellaiset kengät, joita vuoden aikana käyttää.

”Olen huomannut, että usein tänne tullaan kuin lääkäriin, vähän paremmat päällä. Kuitenkin parhaaseen lopputulokseen päästään, kun asiakas tuo sovitukseen sellaiset kengät, joita arjessaan käyttää – olivat ne millaiset tahansa”, Ridanpää naurahtaa.

Asiakkaita usein mietityttääkin, sopivatko pohjalliset eri kenkiin, ja siksi useampien kuin yksien käyttökenkien tuominen sovitukseen on tärkeää.

Teetettyjen pohjallisten lisäksi saatavana on myös valmiita tukipohjallisia, mutta niiden tuennat ovat hyvin yleismaailmallisia ja tehty siten, että ne sopivat mahdollisimman monen käyttöön. Omaan jalkaan räätälöityyn pohjalliseen sen sijaan saadaan juuri itselle sopivat korjaukset ja tuennat. Ridanpää suositteleekin valmiita pohjallisia pienehköihin vaivoihin, kuten seisomatyöläisen kokemaan jalkojen väsymisen tunteeseen.

Tutustu Tukikohta Oulun verkkokauppaan ja palveluihin osoitteessa: https://www.turuntukikohta.fi/.

Tuoreimmat artikkelit

Tukikohta vahvistuu – Terhi Pakkanen Porin Tukikohtaan

Tukikohta vahvistuu – Terhi Pakkanen Porin Tukikohtaan Tukikohta vahvistui jälleen, kun fysioterapeutti YAMK Terhi Pakkanen aloitti työt maaliskuussa Porin toimipisteessä. Terhillä on monipuolinen, yli 20-vuoden työhistoria kuntoutuksen kentältä Satasairaalan ja Satakunnan Hyvinvointialueen palveluksessa. Kokemusta on kertynyt mm. neurologian, kirurgian ja lasten kuntoutuksesta sekä viimeisimpänä osastonhoitajan tehtävistä. Tukikohdan toimitusjohtaja Kari Ridanpää on erittäin tyytyväinen saatuaan Terhin […]

Tukipohjallisvalikoima laajenee– valmisratkaisuja yksilöllisten rinnalle

Tukipohjalliset ovat aina olleet tärkeä osa toimintaamme. Olemme valmistaneet niitä jo 35 vuoden ajan. Kehitys kehittyy ja vaihtoehtoja tulee kokoajan lisää. Kysyntääkin on tukipohjallispuolella monenlaista: osalle yksilöllinen tukipohjallinen on ainoa vaihtoehto, osalle riittää valmispohjallinen ja joku haluaa tai tarvitsee jotain siltä väliltä. Olemme nyt laajentaneet valikoimaamme tarjotaksemme vaihtoehdot kaikkiin näihin tarpeisiin.

Työharjoittelussa Turun Tukikohdassa

Tukikohdalle työharjoittelijat ovat tuttuja. Meillä käy fysioterapia-, apuvälinetekniikka- ja jalkaterapiaopiskelijoita säännöllisesti työharjoittelujaksoilla. Seuraavassa Villen kokemuksia työharjoittelujaksostaan.

Sinun tukenasi

Tehtävämme on auttaa liikkumisessa apua tarvitsevia ihmisiä.

Selvitetään yhdessä miten voimme parhaiten sinua auttaa. Voit varata meiltä ajan esim. askelanalyysiin tai lyhyeen ilmaiseen verkkopalaveriin. Olet aina tervetullut poikkeamaan myymäläämme ja saat meidät kiinni myös puhelimitse. Henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua tilanteessa kuin tilanteessa — tavalla joka sinulle parhaiten sopii.

Varaa ilmainen verkkopalaveri Tule käymään – katso myymälöiden yhteystiedot

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 3 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto*
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Turku

Puutarhakatu 17
20100 Turku
Katso kartalla »

020 761 9030

MA-PE 9-17
LA Suljettu

 

Pori

Itsenäisyydenkatu 35
28130 PORI
Katso kartalla »

020 761 9036

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Oulu

Kansankatu 57
90120 OULU
Katso kartalla »

020 761 9032

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Copyright © 2024 Turun Tukikohta Oy