Oulun myymälä suljetaan tänään 27.2. poikkeuksellisesti klo 16.30

Turku » Pori » Oulu »

Kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden ammattilainen

Turun Tukikohta » Porin Tukikohta » Oulun Tukikohta »

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto*
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Peroneustuet liikkumisen tueksi – Tukikohdan suosikit

Peroneuspareesi aiheuttaa monia haasteita liikkumiseen ja kuntoutumiseen. Riippunilkka aiheuttaa mm. virheellisen kävelymallin, jossa nilkan puuttuva fleksio korvautuu lonkan korostetulla fleksiolla. Peroneuspareesi aiheuttaa myös tasapaino-ongelmia ja riski kompastelulle sekä nilkan nyrjähdyksille kasvaa merkittävästi. Erilaiset peroneuslastat ja -tuet ovatkin tärkeässä roolissa kävelyn normalisoinnissa ja kuntoutuksen turvaamisessa.

Peroneuspareesi eli pohjehermohalvaus on tutuhko vaiva kuntoutuksen kentällä toimivalle terveydenhuollon ammattilaiselle. Toimintahäiriölle tyypillisiä oireita ovat jalkaterän ”läpsyminen” kävellessä ja sen voimattomuus tai tunnottomuus. Peroneuspareesissa nilkan aktiivinen dorsifleksio ei onnistu lainkaan tai se on heikentynyt.

Peroneuspareesi voi aiheutua monesta syystä. Peroneushermo saa hermotuksen alaselästä ja muodostaa osan iskiasrungosta. Yleinen syy peroneuspareesiin onkin alaselän välilevyn pullistuma, joka saattaa painaa hermojuureen. Tällöin oireet säteilevät myös alarajaan. Peroneuspareesin taustalla voi olla myös iskiashermon pinnetila eli piriformis-syndrooma. Hermo on altis myös puristukselle ja ulkoisille traumoille. Muita syitä peroneuspareesille ovat muut ääreishermojen pinnetilat, traumat ja onnettomuudet, aivoperäiset ongelmat tai jotkut sairaudet.

Peroneuspareesin vaikutus liikkumiseen – peroneustuen vaikutusmahdollisuudet

Peroneuspareesi aiheuttaa monia haasteita liikkumiseen ja kuntoutumiseen. Riippunilkka aiheuttaa mm. virheellisen kävelymallin, jossa nilkan puuttuva fleksio korvautuu lonkan korostetulla fleksiolla. Peroneuspareesi aiheuttaa myös tasapaino-ongelmia ja riski kompastelulle sekä nilkan nyrjähdyksille kasvaa merkittävästi.

Erilaiset peroneuslastat ja -tuet ovatkin tärkeässä roolissa kävelyn normalisoinnissa ja kuntoutuksen turvaamisessa. Peroneustuen avulla kävelyn väärien liikemallien juurtuminen saadaan estettyä ja kävelystä saadaan taloudellisempaa – ihminen pystyy liikkumaan enemmän. Myös kompastelua ja nilkan nyrjähdyksiä saadaan ennaltaehkäistyä ja liikkumisesta tehtyä näin turvallisempaa. Oikeilla tukiratkaisuilla potilaan minäpystyvyyttä kyetään tukemaan.

Tukikohdan peroneustukisuosikit

Peroneustukia on monenlaisia, kevyeen ja voimakkaampaan tuentaan. Tukikohdan repertuaarista löytyvät monipuolisesti nilkkamansetilliset mallit, muoviset peroneuslastat ja hiilikuituiset peroneustuet. On tärkeä valita ratkaisu, joka on asiakkaan mieleen, tuennaltaan sopiva ja riittävän helppo käyttää ja pukea.

Seuraavassa katsaus Tukikohdan malliston suosikkeihin ja osittain uutuuksiin:

Rebound foot-up

Rebound Foot-Up on Össurin uusin peroneustukimalli. Tuen ehdottomia vahvuuksia ovat:

 • Säädettävä kuminauhan kiristys tilanteen mukaan
 • Muovinen vahvike nilkkamansetissa tasoittaa painetta ja pitää tuen ylhäällä kehräsluiden päällä
 • Näppärät mutterikiinnitykset esimerkiksi jalkineen nauhasilmään kiinnitettäväksi – mahdollisuus lateraalisesti suunnattuun nostoon
  • Paketissa myös perinteinen kenkäkiinnitin kengän kielen ja nauhojen väliin asennettavaksi
 • Vain kaksi kokoa
  • Tuki kavennettavissa saksilla ohjeen mukaisesti pienempään kokoluokkaan
 • Rebound foot-up on mahdollista käyttää myös ilman kenkää tai avonaisten kenkien kanssa erikseen hankittavan jalkaterämansetin avulla.

Lue lisää: Rebound Foot-Up -peroneustuki

Affix

Affix-peroneustuki on Orthoservicen valmistama uutuus. Tuen vahvuuksia ovat:

 • Jämäkkä ja reunoiltaan pehmustettu materiaali – pysyy paikoillaan eikä rypisty kuminauhan vedosta huolimatta
 • Jämäkkä kuminauha on vakaa ja nostaa jalkaterää tehokkaasti. Vedon määrää on helppo säädellä tarrakiinnikkeillä.
 • Edullinen hinta
 • Kiinnitys kenkään tapahtuu mm. Dictus Bandetista tutuilla koukuilla tai perinteisellä kenkäkiinnittimellä
 • Tukea voi käyttää myös ilman kenkää erikseen hankittavan jalkaterämansetin avulla
 • Lue lisää: Affix -peroneustuki

Afo Light  ja – Extrastrong

Akuuttivaiheen peroneuspareesiin sopii erinomaisesti peroneuslasta. Valintamme näissä tilanteissa on yleensä Afo Light. Se on kevyt, lämpömuokattava ja edukas peroneustukilasta. Tuki asennetaan kenkään, kengän oman pohjallisen alle tai tilalle. Reunat voi kaventaa ja lyhentää tarvittaessa saksilla kengän sisäpohjallista mallintaen. Tuki kiinnittyy pohkeen alaosan ympärille miellyttävän pehmusteen avulla. Mikäli kantapää ei pysy paikallaan jalkineessa, nilkan etuosaan voi asentaa irrallisena tulevan kiinnitysnauhan. Tuotteen koko määräytyy kengän koon mukaan. Tuen korkeus kasvaa kokoluokan mukaisesti. Mikäli kaipaat hieman tukevampaa lastaa, mallistosta löytyy tukevampi versio Afo Extrastrong.

Lue lisää:
Afo Light -peroneustuki
Afo Extrastrong -peroneustuki

Tuoreimmat artikkelit

Tukikohta vahvistuu – Jopi Siirtola liittyy joukkoon

Tukikohta vahvistuu – Jopi Siirtola liittyy joukkoon Tukikohta saa merkittävän vahvistuksen, kun kokenut apuvälinealan asiantuntija Jopi Siirtola siirtyy Tukikohdan palvelukseen. Jopilla on apuvälinealalta lähes 30 vuoden kokemus. Kokemusta on kertynyt niin kotimaan markkinoilta kuin kansainvälisestikin. Tukikohdan toimitusjohtaja Kari Ridanpää on erittäin tyytyväinen saadessaan Jopin tiimiinsä. ”Jopi tuo meille vahvaa osaamista ja kokemusta apuvälinealalta. Pystymme hyödyntämään […]

Tuoteuutuuksia Tukikohdasta – mm. SRX Strap ja Restot

Syksyn Apuvälinemessuilla esittelimme NRX Strap -mallistoon tulleita uutuuksia. Viimeisimpinä mallistoon ovat nousseet SRX Strap ja NRX Heat Loop Tape. Nämä tuoteuutuudet parantava yhä NRX Strapin käyttömahdollisuuksia. Tässä artikkelissa esittelemme nämä uutuudet. Lisäksi esittelyvuorossa ovat Resto-lepolastat sekä Rhizo-Ring Soft peukalon tyven kulumatuki.

Tukisukkien pukemisen ei tarvitse olla hankalaa – apuvälineet auttavat!

Kompressiotuotteiden pukeminen ja riisuminen voivat olla merkittävä haaste tukisukan tai -hihan käyttäjälle. Pahimmassa tapauksessa hoito jää toteutumatta, kun asiakas ei saa tuotetta puettua tai riisuttua. Pukemisen helpottamiseksi on kuitenkin luotu monia apuvälineitä, joiden avulla itsenäistä selviytymistä pystytään helpottamaan.

Sinun tukenasi

Tehtävämme on auttaa liikkumisessa apua tarvitsevia ihmisiä.

Selvitetään yhdessä miten voimme parhaiten sinua auttaa. Voit varata meiltä ajan esim. askelanalyysiin tai lyhyeen ilmaiseen verkkopalaveriin. Olet aina tervetullut poikkeamaan myymäläämme ja saat meidät kiinni myös puhelimitse. Henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua tilanteessa kuin tilanteessa — tavalla joka sinulle parhaiten sopii.

Varaa ilmainen verkkopalaveri Tule käymään – katso myymälöiden yhteystiedot

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto*
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Turku

Puutarhakatu 17
20100 Turku
Katso kartalla »

020 761 9030

MA-PE 9-17
LA 10-14

 

Pori

Itsenäisyydenkatu 35
28130 PORI
Katso kartalla »

020 761 9036

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Oulu

Kansankatu 57
90120 OULU
Katso kartalla »

020 761 9032

MA-KE 9-17
TO 11-17
PE 9-17
LA Suljettu

Copyright © 2024 Turun Tukikohta Oy