HUOMIO Oululaiset! Tukikohta Oulussa 27.3.-28.3. ilmainen jalkojen tutkimus JA kaikki polvituet -10 %!

Turku » Pori » Oulu »

Kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden ammattilainen

Turun Tukikohta » Porin Tukikohta » Oulun Tukikohta »

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Mitä tukisukista olisi hyvä tietää?

Tukisukkia suositellaan käytettävän moniin eri käyttötarkoituksiin. Niitä käytetään ödeeman eli turvotuksen muodostumisen välttämiseksi, suonikohjujen hoitoon sekä parantuneiden säärihaavojen pitkäaikaiseen hoitoon. Ennen tukisukkien käytön aloittamista tulisi selvittää syyt alaraajojen turvotukseen ja kiputiloihin. Useimmiten asiakkaat tulevat Tukikohtaan lääkärin lähetteellä.

Tukisukat soveltuvat moneen tarpeeseen

Kevyitä tukisukkia on suositeltavaa käyttää ennaltaehkäisevästi, veren- ja imunestekiertoa tukevana hoitona, esimerkiksi raskauden aikana. Matkustussukkana kevyt lääkinnällinen hoitosukka on myös erinomainen. Tukisukkien paineluokitus jaetaan 4 eri paineluokkaan, jotka perustuvat sukan tuottamaan paineeseen. Paine on suurimmillaan nilkan kohdalla (100 %) ja paine alenee asteittain raajan yläosaa kohti (pohkeessa n.70 % ja reiden korkeudella n. 40 %). Mittayksikkönä käytetään elohopeamillimetrejä (mmHg).  

Lääkäri määrittää lähetteeseen käytettävän puristeluokan. Puristeluokka 1 on puristukseltaan kevyt (18-21 mmHg) ja näitä lääkinnällisiä hoitosukkia käytetään muun muassa alaraajojen lievään turvotukseen, johon liittyy usein väsyneisyyden tunne jaloissa. Yksittäisiin suonikohjuihin 1. luokan tukisukat ovat usein riittävät. Puristeluokan 2 tukisukat ovat puristukseltaan kohtuulliset (23-32 mmHg). Puristeluokan 3. ja 4. tukisukat ovat vakavampien turvotuksien, joissa imunestekierto on vaurioitunut, sekä kroonisen laskimovajaatoiminnan hoitoon.

Tukisukista on saatavilla monia eri värejä

Lentosukat matkustuksen ajaksi tai töihin

Usein tukisukkien rinnalla puhutaan lentosukista. Lentosukilla tarkoitetaan kevytpuristeisia sukkia, joissa puriste on tasainen koko sukan mitalta. Lentosukkien koko määritetään usein asiakkaan jalan koon mukaan, kun taas lääkinnällisten tukisukkien koko määritetään jalkojen ympärysmittojen mukaan. Lentosukat ovat mitoitettu standardimallisille, terveille naisten ja miesten jaloille. Lentosukkia suositellaan käytettäväksi nimensä mukaisesti matkustettaessa tai työsukkina, kun ollaan jalkojen päällä paljon työpäivän aikana.

Juzo tukisukat aktiiviseen elämään

Tukisukat Tukikohdasta

Tukisukkien mittaamiseen on hyvä varata aika joko verkkosivuiltamme tai soittamalla Tukikohtaan. Mittaamisen ja tukisukka-arvion Tukikohdassa suorittaa fysioterapeutti. Tukisukat tulisi mitata aamulla, jotta jalkojen turvotus olisi mahdollisimman vähäistä. Jos käytössä on aiemmin ollut tukisukat tai jos jalkoihin on sidottu tukisidokset, olisi ne hyvä olla jalassa mittausvastaanotolle tultaessa. Vastaanotolla jalat mitataan ja arvioidaan sopiva materiaali. Tukisukkia löytyy valmiskokoisina, mutta niitä valmistetaan asiakkaille usein täysin räätälöityinä omien mittojen mukaan. Asiakkaalle opetetaan tukisukkien pukeminen ja poisottaminen sekä käydään läpi sukkien hoito-ohjeet. Kun tukisukkien käyttö on tuttua ja oikea koko on tiedossa, voi tukisukat tilata helposti ja nopeasti verkkokaupastamme.

Tukisukkien pukeminen voi olla haastavaa ja siksi niiden pukemisen helpottamiseen on olemassa useita apuvälineitä. Yhdessä asiakkaan kanssa arvioidaan pukemista helpottavan apuvälineen tarve, jotta tukisukkien käyttö mahdollistuisi. Tukisukkien pukemista helpottavia apuvälineitä ovat esimerkiksi liukusukka, karkeapintaiset hansikkaat sekä sukanvetolaite.

Tukisukkien käyttö tulisi olla säännöllistä ja tärkein kaikista; tukisukkien tulee tuntua hyvältä käytössä.

Tukikohdan suosituimmat tukisukat:

Tuoreimmat artikkelit

Uutuusesittelyssä selän ekstensiokorsetti E-Stab ja ac-nivelen luksaatiotuki Acromion 2.0

Hyperekstensiotukimarkkinoille on tullut kaivattu uutuus. Orthoservicen valmistama E-Stab on täysin portaattomasti säädettävä malli. Säädettävissä on niin lantion kuin rintarangan leveys sekä tuen korkeus. 
Acromion 2.0 on uusi patentoitu acromioklavikulaari-nivelen tuki. Se on suunniteltu erityisesti ac-nivelen dislokaatioiden (Rockwoodin tyypit I-III) konservatiiviseen hoitoon.

Proxi peukalotukimallisto – erinomainen vaihtoehto peukalon tuentaan

Proxi-peukalotukimallisto haluaa tarjota terveydenhuollon ammattilaisille nopeasti asennettavan, kätevästi muotoiltavan ja tuennaltaan hyväksyttävän “työkalun” erilaisten peukalovammojen hoitoon ja tuentaan. Loppukäyttäjän eli asiakkaan näkökulmasta tavoitteena on ollut luoda tukia, joita käyttäjän tulisi pidettyä. Ei liian tukevia ja kömpelöitä vaan kompromisseja keveiden valmistukien ja yksilöllisten lastojen välistä hoitamaan kuntoutus parhaalla mahdollisella tavalla.

Uusi innovatiivinen Manu-Cast® Organic – rannetukimallisto

Yhteistyökumppanimme Sporlastic on tuonut markkinoille innovatiivisen ranne- ja käsitukimalliston Manu-Cast® Organicin. Mallistossa on neljä eri tukivaihtoehtoa. Jokaisessa mallissa on vain kaksi kokoluokkaa! Kahdesta kokoluokasta huolimatta tuen tukirakenne muotoutuu hämmästyttävän hyvin erikokoisiin käsiin ja ranteisiin. Tuenta on erittäin hyvä ja miellyttävä.

Sinun tukenasi

Tehtävämme on auttaa liikkumisessa apua tarvitsevia ihmisiä.

Selvitetään yhdessä miten voimme parhaiten sinua auttaa. Voit varata meiltä ajan esim. askelanalyysiin tai lyhyeen ilmaiseen verkkopalaveriin. Olet aina tervetullut poikkeamaan myymäläämme ja saat meidät kiinni myös puhelimitse. Henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua tilanteessa kuin tilanteessa — tavalla joka sinulle parhaiten sopii.

Varaa ilmainen verkkopalaveri Tule käymään – katso myymälöiden yhteystiedot

Check

Edulliset toimituskulut
Alkaen 2 €

Check

Ilmainen palautus ja vaihto
Lue lisää asiakaspalautuksista »

Check

Henkilökohtainen asiakaspalvelu
Ota meihin yhteyttä »

Turku

Puutarhakatu 17
20100 Turku
Katso kartalla »

020 761 9030

MA-PE 9-17
LA 10-14

Lauantait suljettu
kesä-heinäkuussa

 

Pori

Itsenäisyydenkatu 35
28130 PORI
Katso kartalla »

020 761 9036

Suljettu 23.3.-24.3.

MA-PE 9-17
LA Suljettu

Oulu

Kansankatu 57
90120 OULU
Katso kartalla »

020 761 9032

Suljettu 23.3.-24.3.

MA-KE 9-17
TO 11-17
PE 9-17
LA Suljettu

Copyright © 2023 Turun Tukikohta Oy