Proxi TFCC Strap

Tuotetunnus (SKU): 09MR2707 Osastot: , , Avainsana tuotteelle

Ranteen kiertoja tukeva rannetuki

Käyttöaiheet:

  • Ranteen distaalisen radioulnaarinivelen (DRUJ) epävakaus eli värttinäluun ja kyynärluun välisen nivelen epävakaus
    • TFCC-kompleksin vammat
    • Nivelsidevammat alueella
  • Ranteen epävakaus kiertoliikkeissä:
    • kiertoon liittyvä napsahdus, kipu, pitovoiman heikentyminen, epävakaus
  • Kyynärluun pään subluksaatio tai kipu/heikkous ranteen kyynärluuosassa
  • TFCC-vammojen kuntoutus

51,30 

Sis. arvonlisäveron
Myymälähinta 57 €

Toimitus

Koko määräytyy ranteen ympärysmitan mukaan. Tukea on saatavana kolmessa koossa ja se on puolieroton.

Tuotenumero Koko Ranteen ympärys
MR2707-S S 12-14cm
MR2707-M M 14-18cm
MR2707-L L 18-24cm

 

 

Distaalisen radioulnaarisen nivelen (DRUJ) epävakaus on yleistä TFCC-kompleksin sekä stabiloivien nivelsiteiden vaurioissa. Näillä nivelsiteillä on erittäin tärkeä tehtävä ranteen nivelen vakauttamisessa ranteen kierroissa eli rotaation aikana, ja vammat johtavatkin usein liikeradan vähenemiseen, kipuun, napsumiseen, epävakauteen ja ranteen pitovoiman heikkenemiseen. Yleisin syy vammaan on kaatuminen ranteen päälle rotaatioasennossa, mutta myös pienemmät vammat tai raskas ja pitkittynyt kuormitus voivat vaikuttaa nivelsiteeseen heikentävästi. Nivelsidevamma liittyy usein myös murtumaan käsivarressa.

Nykyään useimmat vakavat TFCC-vammat hoidetaan kirurgisesti. Vähemmän vakavia vammoja voidaan kuntouttaa käsiharjoittelulla ja ortoosilla. Proxi® TFCC Strap on suunniteltu käytettäväksi ennen leikkausta epävakauden vähentämiseksi sekä käden lujuuden ja toiminnan ylläpitämiseksi. Tukea voidaan käyttää myös leikkauksen jälkeen kuntoutuksessa.

Mediroyal Proxi® TFCC on kehitetty yhdessä professori Simon Farnebon kanssa Ruotsissa. Mallissa on U-muotoinen stabilointielementti, joka on sijoitettu kyynärluun (ulnan) puolelle tukemaan DRUniveltä
kuormituksen aikana. U-muotoinen tukielementti on valmistettu molekyylimuunnetusta kestomuovista, jota voidaan säätää ilman lämpöä. Kestomuovi on laminoitu suoraan NRX® Strap -materiaalille, jonka sisäpuolella on kitkapinta, joka estää liukumisen liikkeen aikana.

DRU-nivelen tukemiseksi erikseen on kaksi dynaamista kiinnitysnauhaa, jotka ovat kiinnitetty U-muotoisen elementin kumpaankin päähän. Nauhan ensimmäinen osa on valmistettu elastisesta tarranauhasta, joka voidaan kiinnittää päärunkoon. Tämä tarjoaa lisää dynaamista tukea kyynärluun puolelle. Kiinnitysnauhan seuraava osa on valmistettu NRX® Strap PLUS -materiaalista, joka ei ole elastinen ja tarjoaa lisätukea. Nauha kiinnitetään U-muotoisen elementin päälle tarralla. Tämä tarjoaa yksilöllisen ja dynaamisen tuen DRU-nivelelle rajoittamatta ranteen venymistä tai taipumista. Tuki jättää kämmenen vapaaksi.

 

Samaan vaivaan auttavat myös

Kysy tuotteesta

Jos tarvitset pikaista apua, soita meille 020 761 9030 tai ota yhteyttä chatin kautta (ma-pe klo 9-17, la klo 10-14). Muussa tapauksessa, voit lähettää kysymyksesi meille alla olevalla lomakkeella. Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Turun Tukikohdan tietosuojaselosteesta »